Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

H Συνθήκη των Βερσαλλιών (Σαν σήμερα 2/10) - Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

1919: στη Γαλλία, η Βουλή επικύρωσε τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, που τερμάτισε επίσημα τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο ανάμεσα στην Αντάντ και τη Γερμανική Αυτοκρατορία.

1969: το υπερηχητικό αεροσκάφος Concorde πραγματοποίησε την πρώτη πετυχημένη πτήση του. Το αγγλογαλλικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την Τουλούζη και παρέμεινε στον αέρα επί 27 λεπτά προτού προσγειωθεί.

1940: γεννήθηκε ο Παντελής Βούλγαρης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες σκηνοθέτες. Ο Παντελής Βούλγαρης έχει διακριθεί σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Μερικές από τις πιο γνωστές του ταινίες είναι οι “Νύφες” (2004), “Όλα είναι δρόμος” (1998), “Ήσυχες μέρες του Αυγούστου” (1991), “Η Φανέλα με το “9” (1988), “Happy Day” (1976), "Το προξενιό της Άννας” (1972) κ.α.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 2/10
1951 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Sting (Gordon Matthew Thomas Sumner) γεννήθηκε στο Wallsend της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Police από το 1978 έως και το 1983. Κυκλοφορήσαν πέντε πετυχημένα άλμπουμ και κέρδισαν έξι βραβεία Grammy με τραγούδια όπως τα "Roxanne", "Can't Stand Losing You", "Walking on the Moon", "Don't Stand So Close to Me", "Every Breath You Take" κ.α. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας το πρώτο του άλμπουμ το 1985. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει εικοσιπέντε American Music Awards και έντεκα Grammy Awards. Δημοφιλή τραγούδια από την σόλο καριέρα του: "If You Love Somebody Set Them Free", "We'll Be Together", "Englishman in New York", "Fragile", "Mad About You" κ.α.
1971 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Rod Stewart με το τραγούδι "Maggie May". Είναι μέρος του τρίτου άλμπουμ του τραγουδιστή με τίτλο "Every Picture Tells a Story".
1977 Οι σοροί του Elvis Presley και της μητέρας του Gladys μεταφέρονται από το νεκροταφεία Forest Hill και θάβονται δίπλα-δίπλα στην έπαυλη Graceland, σε μια τοποθεσία που ο τραγουδιστής συνήθιζε να ονομάζει "κήπο για διαλογισμό". Η μεταφορά έγινε μετά από αποτυχημένη απόπειρα κλοπής τους.
Αθλητισμός 2/10
1947Η Διεθνής ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA) καθιερώνει τους αγώνες Γκραν Πρι στην κατηγορία της Φόρμουλα Ένα.
1973Η Νούλη Γιαννιτσοπούλου κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα στους Βαλκανικούς Αγώνες στο Σφίντου Γκεόργκιε της Ρουμανίας. Είναι το πρώτο μετάλλιο που κερδίζει η Ελλάδα στη γυμναστική
1980Ο Μοχάμετ Άλι χάνει στον 25ο και τελευταίο αγώνα του για τον παγκόσμιο τίτλο στα βαρέα βάρη της πυγμαχίας στο Λας Βέγκας. Νικητής ήταν ο Λάρι Χολμς στον 10ο γύρο.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

Η Διεθνής Ημέρα Μη Βίας καθιερώθηκε στις 15 Ιουνίου 2007 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Οκτωβρίου, ημερομηνία γέννησης του Μαχάτμα Γκάντι (1869). Στόχος της γιορτής είναι να περάσει το μήνυμα της μη χρήσης βίας σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Ο Μαχάτμα Γκάντι (1869-1949) υπήρξε σημαίνουσα μορφή του εθνικού κινήματος για την ανεξαρτησία της Ινδίας από την Μεγάλη Βρετανία και εμπνευστής της παθητικής αντίστασης (πολιτικής ανυπακοής) και της μη χρήσης βίας έναντι των καταπιεστών.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

ΠΗΓΗ: zougla/retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *