Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

O Μουσολίνι αποφάσισε την κήρυξη πολέμου κατά της Ελλάδας (Σαν σήμερα 20/10)

1989 πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, σερ Άντονι Κουέιλ, γνωστός για τις ερμηνείες του στις ταινίες "Λόρενς της Αραβίας" και "Τα Κανόνια του Ναβαρόνε".
Υποδύθηκε μια ευρεία γκάμα ρόλων, με εξαιρετικές επιδόσεις σε ρόλους ανθρώπων με εξουσία, που όμως διέθεταν και μία δόση αδυναμίας στο χαρακτήρα τους.

1980 Ξεσηκώνονται οι μοναχοί στα Μετέωρα για τα γυρίσματα της ταινίας «Για τα μάτια σου μόνο» της σειράς Τζέιμς Μποντ, με πρωταγωνιστή τoν Ρότζερ Μουρ.

1935 στην Κίνα, η "μεγάλη παρέλαση" των επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων του Μάο έφθασε στο τέλος της, στην πόλη Γιουνάν, στα βορειοδυτικά, μετά από πορεία ενός χρόνου και αφού είχε καλύψει απόσταση 9.600 χλμ.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 20/10
1960 Ο Roy Orbison βρίσκεται στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι "Only The Lonely". Είναι μέρος του άλμπουμ "Only the Lonely (Know How I Feel)". Το 1999 τιμήθηκε με τον τίτλο Grammy Hall of Fame που δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει εικοσιπέντε χρόνια από την κυκλοφορία τους και έχουν παίξει ρόλο στην ιστορία της μουσικής.
1973 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones με το τραγούδι "Angie". Είναι μέρος του άλμπουμ "Goats Head Soup" που κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου του 1973. Τα επόμενα χρόνια διασκευάστηκε από καλλιτέχνες όπως Tori AmosStereophonicsGuns N' Roses κ.α.
Αθλητισμός 20/10

1891Ξεκινά ο πρώτος διεθνής 6ήμερος αγώνας ποδηλασίας στο Madison Square Garden. Διαρκεί 142 ώρες και οι ποδηλάτες ξεκουράζονται κατά τη διάρκειά του. Νικητής ο Charlie Miller ο οποίος καλύπτει 2.093,4 μίλια
1936“Η επέλαση της Ελαφράς Ταξιαρχίας” ένα ιστορικό φιλμ του σκηνοθέτη Μάικλ Λέρτιζ με πρωταγωνιστές τους Έρολ Φλιν, την Ολίβια ντε Χάβιλαντ και τον Ντέιβιντ Νίβεν, κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ και λίγο μετά στην Αθήνα. Την περίοδο αυτή ο Απόλλων Σμύρνης, το ποδοσφαιρικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Μικρά Ασία και έχει μετακομίσει στην Αθήνα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, θα αποκτήσει από τον Τύπο το ψευδώνυμο “Ελαφρά Ταξιαρχία”, λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς των παικτών ης ομάδας, δανεισμένο από το φιλμ.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *