Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Εντός της εβδομάδας το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα

Εντός της εβδομάδας αναμένεται το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο δεν περιλαμβάνει καμία αύξηση αλλά σημαντικές μειώσεις έως και 99%.


Ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επσιτολή του προς την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΦ ζητά «στην προσεχή ανατιμολόγηση να ληφθεί υπόψη η αναγκαιότητα παράτασης διάθεσης αποθεμάτων μεταβατικής περιόδου τουλάχιστον 45 ημερών για τα φαρμακεία και τουλάχιστον 20 ημερών για τις φαρμακαποθήκες, προκειμένου να διαθέσουν τα αποθέματά τους χωρίς να υποστούν ζημίες».


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη Αρ. Γπ(α)/οικ. 69976 της 11Σεπτεμβρίου 2015, και ειδικότερα στο άρθρο 13, παράγραφο 7, έχει προβλεφθεί και ισχύει ήδη ότι: «Οι τιμές πώλησης των φαρμακευτικών προϊόντων που ισχύουν πριν την κατά τα ανωτέρω ανατιμολόγηση εξακολουθούν να ισχύουν για χρονικό διάστημα 30 ημερών για τις φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς και 45 ημερών για τα φαρμακεία».


healthview.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *