Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση της πρωτοβουλίας πολιτών για το σιδηροδρομικό δίκτυο Ν. Πέλλας με τον πρόεδρο του ΟΣΕ

Στις 20 του Νοέμβρη 2015 και στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, στην Αθήνα ,πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο του Ν. Πέλλας, με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο και διευθυντικά στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού και τεχνικού τομέα του ΟΣΕ, παρουσία του βουλευτή του Νομού Γιάννη Σηφάκη.

Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας τονίστηκε η πολυετής διεκδίκηση της κατασκευής του νέου σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκης -Πέλλας μέσω Γιαννιτσών, από τους πολίτες και τους φορείς του Νομού, που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξή του στην Προκαταρκτική Μελέτη Σκοπιμότητας τον Μάιο του 2008 με απόλυτα θετικά συμπεράσματα για την υλοποίησή του, καθώς και στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης.

Αναπτύχθηκε η επιχειρηματολογία για τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της σύνδεσης μέσω Γιαννιτσών, που αφορά στην έξοδο του νομού από τη συγκοινωνιακή απομόνωση, στις αναπτυξιακές προοπτικές, στη διαπεριφερειακή του σπουδαιότητα και τη σύνδεσή του με τη Σιδηροδρομική Εγνατία και τα διευρωπαϊκά δίκτυα, στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής. Επιπλέον τονίσθηκε η ελαχιστοποίηση του κόστους λόγω του πεδινού ανάγλυφου του κάμπου των Γιαννιτσών και παραδόθηκε πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία σχετικά με το έργο καθώς και με τις μέχρι τώρα δράσεις της Πρωτοβουλίας.

Από πλευράς του προέδρου του ΟΣΕ τονίστηκε η συμφωνία στην επιχειρηματολογία της αναγκαιότητας του έργου, η ιδιαίτερη αναπτυξιακή σπουδαιότητα της σύνδεσης της νέας χάραξης αφού αυτή αποτελεί τμήμα του άξονα 10 προς την Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και η ετοιμότητα του ΟΣΕ στην κατεύθυνση της υλοποίησής της. Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε πως ο ΟΣΕ είναι έτοιμος να προχωρήσει στην επικαιροποίηση της Προκαταρκτικής Μελέτης Σκοπιμότητας του Περιφερειακού Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε το Μάη του 2008 και περιλαμβάνει την παραπάνω σύνδεση, καθώς και στην άμεση εκπόνηση Οριστικής Μελέτης. Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε να προγραμματισθεί άμεση συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων , καθώς και με τον ίδιο τον υπουργό προκειμένου να υπάρξει πολιτική βούληση για την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης και την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίησή του έργου.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες διεκδίκησης της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης του Νομού μέσω Γιαννιτσών με επέκταση προς Αλμωπία.

ΝΟΕΜΡΙΟΣ 2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν, ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *