Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

IALMOPIA LIVE: Δείτε τι έγινε στην ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Αλμωπίας για το 2016 [ΒΙΝΤΕΟ]

Πραγματοποιήθηκε χθες (18/11) το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η σύσκεψη για την ψήφιση του προϋπολογισμού Δήμου Αλμωπίας για το 2016.


Η πρόταση για την ψήφιση του προϋπολογισμού πέρασε με 17 υπέρ ψήφους και 8 λευκά.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος κ. Τσιμτσιρίδης ανέφερε πως η σύνταξη του φετινού προϋπολογισμού είναι λειτουργικός, ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος. Το ύψος του ισοσκελισμένου φετινού προϋπολογισμού ανέρχεται σε 20.303.412,48 €, αναλύοντας τις κατηγορίες των εσόδων και εξόδων του έχουμε:


ΕΣΟΔΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ 6.808.035,32
ΕΚΤΑΚΤΑ 7.619.474,49
ΕΣΟ∆Α ΠΟΕ 620.641,38
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ Π.Ο.Ε. 2.140.651,36

ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΤΩΝ 1.710.037,81

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1.404.572,12

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 20.303.412,48

ΕΞΟΔΑ :

ΕΞΟΔΑ ΧΡΗΣΗΣ 7.096.232,92


ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 8.193.224,87


ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΟΕ & ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 4.700.095,25
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ 313.859,44
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 20.303.412,48




Πασόης: "Η ψήφιση είναι μια ισορροπημένη διαδικασία, όμως ο Δήμαρχος και ο κ. Τσιμτσιρίδης δεν μπαίνουν στην ουσία. Προϋπολογισμός αυτός δεν φέρει καμία σφραγίδα από τη δημοτική αρχή, είναι ένας προϋπολογισμός χωρίς οράματα και λύσεις. Εμείς θα ψηφίσουμε λευκό, διότι πιστεύουμε πως είναι αντιαναπτυξιακός."



Ασβεστόπουλος: "Η περιγραφή του αντιδημάρχου προηγουμένως με λυπεί, διότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην υλοποίηση του και είναι πενιχρός. Με αυτά τα μικρά οικονομικά δεδομένα χρειάζονται αποφάσεις που θα φέρουν πολιτικό κόστος και είμαι φοβερά απαισιόδοξος με την τωρινή μας κατάσταση."


Κόγιος: "Ο προϋπολογισμός αυτός είναι επιχειρησιακός. Εμείς δίνουμε μια ψήφο ανοχής, αλλά θα χρειαστεί όλοι μαζί να αλλάξουμε τον τρόπο ανάπτυξης αυτού του τόπου."


Χουρσόγλου: "Ο προϋπολογισμός αυτός μπορεί καν να μην ισχύει, γιατί τα οικονομικά δεδομένα είναι ρευστά. Θεωρώ πως θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στην καθημερινότητα και στα μικρά έργα."

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ν. Παρούτογλου δηλώνοντας: "Σήμερα βλέπουμε έναν ίδιο προϋπολογισμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Δεν είναι λύση να περιμένουμε την κρατική χρηματοδότηση. Να δούμε τα έσοδα και ποιες είναι οι πηγές του Δήμου μας. Θα πρέπει να γίνει μια μελέτη πάνω σε αυτό..."







Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Παρούτογλου:






Ο κ. Μπίνος στο ξεκίνημα της ομιλίας του ανέφερε: "Συγχαίρω τον κ. Κόγιο για την ουσιαστική του στάση και συμπεριφορά, γιατί κατανοεί πραγματικά την κατάσταση μας. Εμείς θέλουμε να στοχεύσουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας. Έχουμε αποδώσει έργο στην περιοχή και όλα θα φανούν στη συνέχεια. Αυτή η δημοτική αρχή έχει θέληση και διάθεση να βοηθήσει πραγματικά αυτόν τον τόπο."


Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου αναλυτικά στα παρακάτω βίντεο:





Μπίνος: "Στηρίζουμε τις φιλότημες προσπάθειες των αγροτών της Αλμωπίας..... Ο Έλληνας έχει υποστεί πάρα πολλά. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας..."

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο κ. Μπίνος για τους αγρότες και τον ποντιακό ελληνισμό στο παρακάτω βίντεο:






Μείνετε συντονισμένοι, ακολουθεί η συνέχεια με τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις του δημάρχου σε βίντεο μέσα από την κάμερα του ialmopia.gr



ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *