Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Γιάννης Σηφάκης σε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου: "Να βγεί η Πέλλα από την συγκοινωνιακή απομόνωση"

Αποκατάσταση της αδικίας με την «παρά φύση» χάραξη της Εγνατίας οδού (όχι από την πεδιάδα Πέλλας και Φλώρινας αλλά «τρυπώντας» το Βέρμιο).

Να χρηματοδοτηθούν οι οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών και να περάσει η «σιδηροδρομική» Εγνατία από την Πέλλα με την υλοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου μέσω Γιαννιτσών

Ακόμη έθεσε την ανάγκη η κυβέρνηση να επιμείνει στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς σε αφορολόγητο των αγροτών ( τουλάχιστον στα όρια της φτώχειας) και επίλυση του θέματος των αλλοδαπών εργατών γης ( νόμιμων ή χωρίς χαρτιά) για να μειωθεί η φορολογία των αγροτών

Κατά την διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη 10.12.2015 του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους βουλευτές Κεντρικής Μακεδονίας ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης μεταξύ άλλων ζήτησε την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος της Πέλλας και την άρση της συγκοινωνιακής της απομόνωσης τόσο με την κατασκευή των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών όσο και με την μελέτη και κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου μέσω Γιαννιτσών σαν τμήμα της «σιδηροδρομικής» Εγνατίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Ανέφερε ότι η αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος της Πέλλας που έγινε στο παρελθόν με την «παρά φύσιν» χάραξη της Εγνατίας οδού (για λόγους εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων τέως υπουργών και βουλευτών ) όχι από την πεδιάδα Πέλλας και Φλώρινας ( όπως ήταν η αρχαία χάραξη και απαιτούσε και η λογική ) αλλά «τρυπώντας» το Βέρμιο επιβάλει την κατασκευή των προαναφερόμενων έργων.

Ειδικά ο προαστιακός σιδηρόδρομος μέσω Γιαννιτσών σαν τμήμα της «σιδηροδρομικής» Εγνατίας θα αποτελέσει και τμήμα του άξονα 10 προς την Ευρώπη μέσω Σκοπίων και Σερβίας μειώνοντας σημαντικά το κόστος μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων της Πέλλας.

Ακόμη επέμεινε στην ανάγκη να επιμείνει η κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στην θέσπιση αφορολόγητου των αγροτών ( τουλάχιστον στο όριο της φτώχειας) και την επίλυση του θέματος των εργατών γης για να μπορεί ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να βάζει στα έξοδα του τα μεροκάματα, στέγαση, σίτιση κλπ των αλλοδαπών εργατών μειώνοντας πολύ την φορολογία του. Ακόμη με αυτή την ρύθμιση θα ωφεληθεί σημαντικά και ο ΟΓΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *