Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Σχολείο από τους Pastry Designs - Συνταγή & εκτέλεση για την κυριότερη κρέμα στη ζαχαροπλαστική!

Πολλοί είναι αυτοί που μας ζητάνε καθημερινά συνταγές και συμβουλές για διάφορα γλυκά. 
 
Ο χρόνος που έχουμε όμως είναι πολύ λίγος ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε στα βιντεάκια μας όλα αυτά τα γλυκά που μας ζητάτε καθώς και διάφορες τεχνικές και μυστικά. Έτσι σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε μια σειρά «μαθημάτων» χωρίς μυστικά, μέσω των δύο site που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Τα «μαθήματα» θα είναι εβδομαδιαία και θα είναι στην ουσία κάποιες βασικές συνταγές γλυκών όπως οι κυριότερες κρέμες ζαχαροπλαστικής, κάποιες ζύμες κ. ά. Στο σημερινό «μάθημα» θα σας δώσουμε τη συνταγή για την κυριότερη κρέμα στη ζαχαροπλαστική. Τη χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε τάρτες, σουδάκια, τρίγωνα πανοράματος αλλά και την αφρατεύουμε με σαντιγύ ώστε να γίνει γέμιση για τούρτες. Ελπίζουμε να σας παρουσιάζουμε τις συνταγές αυτές όσο πιο απλά γίνεται και ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή επιτυχία. Με εκτίμηση, η ομάδα Pastry Designs.


Μάθημα 1ο :

Κρέμα Patissier


Υλικά για 1 δόση(600γρ.):

3 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

350 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες

80 γρ. ζάχαρη

1 κλωναράκι βανίλιας

40 γρ. κορν φλάουρ



Εκτέλεση:

 
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Με ένα μαχαίρι σχίζουμε τη βανίλια κατά μήκος και σέρνοντας τη λάμα του μαχαιριού στο εσωτερικό της, μαζεύουμε τα μικροσκοπικά μαύρα σποράκια της. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κλωναράκι και βάζουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Εντωμεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ.

Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα γάλακτος – κρέμας, αλλά πριν προλάβει να πάρει βράση, αδειάζουμε με μια κουτάλα το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με το σύρμα. Αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη φωτιά. Η κρέμα θα αρχίσει σταδιακά να πήζει. Είναι έτοιμη μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται στην επιφάνειάς της φουσκάλες που σκάνε.

Την αδειάζουμε σε ένα ρηχό πυρέξ ή ταψί για να κρυώσει πιο γρήγορα, και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα όση ώρα κρυώνει. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες. Πριν την χρησιμοποιήσουμε, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας. Χτυπάμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ με το φτερό. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε να μαλακώσει η κρέμα μας και να αποκτήσει λεία υφή.



Tips:

  • Μπορούμε αντί για κλωναράκι βανίλιας να χρησιμοποιήσουμε μια κάψουλα βανιλίνης την οποία θα ρίξουμε στο τέλος αφού θα έχει βράσει η κρέμα μας.
  • Μπορούμε αντί για βανίλια να την αρωματίσουμε με ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι.


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *