Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Παγωμάρα από την αύξηση 100% των τελών άρδευσης στην Αριδαία

Παγωμάρα και απογοήτευση προκαλεί η αύξηση 100%!!! των τελών άρδευσης του Δήμου Αλμωπίας, στον αγροτικό κόσμο της Αλμωπίας. 
 
Η απόφαση πάρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και αποτέλεσε εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το σώμα. Είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη αύξηση αποτελεί άλλο ένα δυσβάσταχτο χαράτσι-μαχαιριά στους μικρομεσαίους αγρότες που παλεύουν μεροδούλι μεροφάι για τα ως προς το ζην. Είναι δεδομένο όμως ότι η συγκεκριμένη αύξηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση του Δήμου Αλμωπίας αλλά και από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Χρήστο Χουρσόγλου ο οποίος με μια πράξη γενναιότητας καταψήφισε το συγκεκριμένο μέτρο. 
 
Η καταψήφιση του αυτή αποτελεί άλλο ένα μήνυμα τόσο προς τον Δήμαρχο όσο και προς τους αντιδημάρχους καθώς και μάθημα τοπικής αυτοδιοίκησης για τους τρόπους που θα πρέπει να αντιδρούν. Όταν ο αυτοδιοικητικός δεν φοβάται το πολιτικό κόστος και βάζει πάνω από το δικό του συμφέρον το καλό της κοινωνίας, τότε αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. 
 
Ο Χρήστος Χουρσόγλου με τα τόσα χρόνια εμπειρίας από θέσεις διοίκησης αλλά και ως δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης απέδειξε ότι αποτελεί πολιτικό ανώτερο σε ικανότητες αλλά και επιδεξιότητες από πολλούς στην δημοτική αρχή. Δείχνει ότι ξέρει να υπερασπίζεται το γενικότερο καλό. Οι αγρότες λοιπόν την νέα αγροτική περίοδο θα πρέπει να υπολογίσουν διπλάσιο κόστος στο νερό που χρησιμοποιούν από την άρδευση σε τόσο δύσκολες εποχές. 
 
Με βάση τα στοιχεία του έτους 2014, το σύνολο των στρεμμάτων που αρδεύονται από φυσικά νερά είναι 14.759 στρεμ. Το κόστος του έτους 2014 σε ότι αφορά τα φυσικά νερά ήταν 297.000 ευρώ και ήταν το κόστος που προέκυπτε από τα 4€/στρέμμα για όσες φορές και να ποτίσει ο παραγωγός. Άρα οδηγούμαστε σε διπλασιασμό των εσόδων. Άρα πλέον τουλάχιστον 300.000 ευρώ θα εισπραχτούν από τους αγρότες. Από ποιους όμως αγρότες; 
 
Από αυτούς που ταλαιπωρούνται μη μπορώντας να πληρώσουν ακόμη και τον ΟΓΑ; Από αυτούς που χρωστούν στους γεωπόνους τα φάρμακα; Από αυτούς που βιώνουν σε καθημερινή βάση μέσα στο σπίτι τους την οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία; Από αυτούς που κινδυνεύουν λόγω των ενυπόθηκων δανείων τους να χάσουν και την πρώτη τους κατοικία; Από αυτούς που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διπλασιάσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές; 
 
Μάλλον η σημερινή δημοτική αρχή βρίσκεται σε μια δική της εικονική πραγματικότητα αποφασίζοντας να αυξήσει τέλη που είναι πολύ πιθανό να μην εισπράξει όχι γιατί οι αγρότες δεν έχουν αλλά γιατί δεν μπορούν. Τέλος κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο επιθετικοί ήταν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κωνσταντίας και Ίδας του Δήμου Αλμωπίας Κωνσταντινίδης Αντώνης και Βένος Ιωάννης. Απευθυνόμενοι στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας κατά την διάρκεια συζήτησης για την αύξηση τελών άρδευσης όσοι χρησιμοποιούν το νερό ελευθέρας ροής από τέσσερα ευρώ σε οκτώ, ο πρώτος τόνισε’’ μας έχετε γραμμένους ‘’ο δε δεύτερος‘’ δεν ρωτηθήκαμε’’.
 
 
από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

1 comments:

  1. Επιτέλους ένα ουδέτερο ρεπορτάζ. Έχουμε πήξει στην πλύση εγκεφάλου από το αριδαία νιούζ. Συνεχίστε έτσι δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *