Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Συμμετοχή του Γυμνασίου Προμάχων σε πανελλαδικό διαγωνισμό κριτικής ταινιών μικρού μήκους

Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου , οι μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Προμάχων έλαβαν μέρος σε μια κοινή δράση σχολείων από όλη την Ελλάδα που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.


Η δράση αυτή με τίτλο: «ΒιντεοΜουσεία: Η Δική μας Γνώμη & Διαγωνισμός Γραπτής Κριτικής» αποτελεί συνέχεια του πανελλαδικού διαγωνισμού μαθητικών ταινιών μικρού μήκους «ΒιντεοΜουσεία 2014» .

Στο πλαίσιο της τρέχουσας μαθητικής δράσης , προβλήθηκαν πανελλαδικά οι έντεκα (11) βραβευμένες ταινίες του διαγωνισμού μαθητικών ταινιών «ΒιντεοΜουσεία 2014» . Στο σχολείο μας η παρουσίαση των ταινιών έγινε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου κατά την οποία οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες των τριών , ομάδες για συζήτηση , προβληματισμό και ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας. Οι κατηγορίες στις οποίες οι μαθητές έδωσαν την ψήφο τους ήταν για:
· Την καλύτερη ταινία
· Την ταινία που «σηκώνει συζήτηση»
· Την ταινία που προτείνουν στους «μεγάλους»

Ταυτόχρονα, σε ατομικό επίπεδο, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές που παρακολούθησαν τις 11 ταινίες, να γράψουν μια ολοκληρωμένη κριτική για κάποια από αυτές, όποια αυτοί επιθυμούσαν. Από το σχολείο μας δυο μαθητές, ο Γιάννης Μπάοφτσης ( για την ταινία «My Hero») και ο Γιάννης Τζιβάνης ( για την ταινία «Ζήσε») ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του διαγωνισμού με μεγάλο μεράκι και ενθουσιασμό.

Τελικά, από τις 110 ατομικές συμμετοχές , η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού διαμόρφωσε των κατάλογο των 16 συμμετοχών Γυμνασίων που προκρίθηκαν για την τελική κρίση. Μέσα σε αυτόν, βρίσκεται το όνομα του μαθητή του Γυμνασίου Προμάχων, Γιάννη Τζιβάνη , ο οποίος την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου θα αγωνιά μαζί με όλους εμάς, τους συμμαθητές και τους καθηγητές του , για τη βράβευση της κριτικής του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *