Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτο. Δίχρονος εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του να πεθάνει επειδή θεωρήθηκε μάγος [ΕΙΚΟΝΕΣ]


Οκτώ μήνες ζούσε μόνος με τα αποφάγια των περαστικών- Δείτε φωτογραφίες



Το εικονιζόμενο 2χρονο αγόρι αφέθηκε να πεθάνει από την οικογένειά του, στη Νιγηρία, επειδή πίστευαν πως είναι… μάγος!

Το αγόρι, που πήρε το όνομα Ηope, βρέθηκε αποστεωμένο και τρομαγμένο καθώς επί οκτώ μήνες- δηλαδή σχεδόν από τότε που ήταν 1,5 έτους- είχε αφεθεί να ζει με τα αποφάγια που του πετούσαν οι περαστικοί.

Τελικά διασώθηκε όταν τον εντόπισε να περιφέρεται γυμνός στους δρόμους η Anja Ringgren Loven, Δανή που ζει στην Αφρική.

Σοκαρισμένη από την κατάστασή του, του έδωσε φαγητό και νερό. Στη συνέχεια τον τύλιξε με μια κουβέρτα και τον κράτησε στην αγκαλιά της πριν τον μεταφέρει στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Η Loven είναι ιδρύτρια του ιδρύματος African Children's Aid Education and Development Foundation, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν τρία χρόνια για να βοηθήσει παιδιά που τους φορούν την ετικέτα του «μάγου» και τα εγκαταλείπουν- ορισμένα χάνουν ακόμα και τη ζωή τους στα χέρια της ίδιας της κοινότητάς τους.

«Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται πως είναι μάγοι και στη συνέχεια βλέπουμε βασανισμούς, νεκρά παιδιά και τρομαγμένα παιδιά», έγραψε στο Facebook όπου ανέβασε φωτογραφίες του μικρού αγοριού ζητώντας δωρεές για να πληρωθούν τα ιατρικά του έξοδα.

Στο νοσοκομείο δόθηκε στο αγόρι φαρμακευτική αγωγή για να αποβάλει τα παράσιτα και γίνονταν καθημερινές μεταγγίσεις αίματος.

«Η κατάστασή του είναι σταθερή, τρώει μόνος του και ο οργανισμός του ανταποκρίνεται στην αγωγή. Σήμερα έχει τη δύναμη να καθίσει και μας χαμογελά. Είναι ένα δυνατό αγοράκι», έγραψε.

Ο Hope παίζει και με τον μικρό γιο της Loven.

«Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω με λέξεις, αυτό είναι που κάνει τη ζωή τόσο όμορφη και πολύτιμη και γι’ αυτό αφήνω τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους», συνεχίζει.

Σε διάστημα δύο ημερών συγκεντρώθηκαν ένα εκατομμύριο δολάρια από δωρητές από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Με όλα αυτά τα λεφτά μπορούμε εκτός από το να εξασφαλίσουμε την καλύτερη φαρμακευτική αγωγή για τον Hope, να χτίσουμε και μια κλινική και να σώσουμε πολλά περισσότερα παιδιά από τα βασανιστήρια που υφίστανται», έγραψε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *