Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η Κινηματογραφική Λέσχη - The Film Club προτείνει: Starred-Up

Η Κινηματογραφική Λέσχη - The Film Club προτείνει: Starred-Up

Πρόκειται για παιδιά από την περιοχή μας, οι οποίοι έχουν πάθος με τον κινηματογράφο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα γράφουν τις δικές τους κριτικές - απόψεις - προτάσεις σχετικά με ταινίες που έχουν προβληθεί στο... μαγικό άσπρο πανί και που αξίζει να δούμε.



 Γροθιές στους τοίχους (2013) Starred Up (original title)


Ο Eric Love,ένας ατίθασος και νευρικός 19χρονος, μεταφέρεται για πρώτη φορά από τις φυλακές ανηλίκων στις ανδρικές φυλακές του Δουβλίνου. Προσπαθώντας να επιβληθεί στους συγκρατούμενους του, θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και δημιουργεί εχθρούς τόσο στο χώρο των κρατουμένων, όσο και της διεύθυνσης και του προσωπικού των φυλακών. Μοναδικός, υποτιθέμενος, σύμμαχος του είναι ο πατέρας του, που τυγχάνει να βρίσκεται στην ίδια φυλακή. Μια ταινία που διδάσκει πόσο σημαντική είναι η ενδοοικογενειακή παιδεία στην ανατροφή ενός νέου και φανερώνει πως η ρίζα του κακού της αποτυχημένης επανένταξη ενός φυλακισμένου στην κοινωνία ξεκινά μέσα στις φυλακές. O David Mackenzie καταφέρνει να σε κρατήσει «γαντζωμένο» στην οθόνη,αποφεύγοντας τα γνωστά κλισέ των ταινιών με φυλακές. Μνημειώδης ερμηνεία απ΄το παλικαράκι εν’ ονόματι Jack O’Connell ("Unbroken", "71") σ'ένα ακόμα φιλμ που αποδεικνύει (κυρίως λόγω των θεμάτων που θίγει) πως ο Ιρλανδικός κινηματογράφος αξίζει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους της γηραιάς ηπείρου!






 ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *