Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη στην Αγρυπνία επί τη εορτή της Υπαπαντής στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΔΕΣΣΗΣ


Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη στην Αγρυπνία επί τη εορτή της Υπαπαντής στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Αλεξίου, αδελφού της Μονής, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Άρνισσα του Ν. Πέλλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος ως ιεροκήρυξ ακόμη της Ι. Μητροπόλεως είχε τελέσει τον γάμο των κατά σάρκα γονέων του πατρός Αλεξίου αλλά και την βάπτισή του. Στις ιερές ακολουθίες και την χειροτονία μετείχαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής των Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ, ο Προηγούμενος Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης και άλλοι ιερείς και διάκονοι από την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, άλλες μονές του Αγ. Όρους και την Ιερά Μονή Ιβήρων. Παρέστησαν επίσης λαϊκοί προσκυνητές από την ιδιαίτερη πατρίδα του π. Αλεξίου.

Κατά την εορταστική τράπεζα ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε παραινέσεις προς τον νεοχειροτονηθέντα τονίζοντας ότι το χάρισμα της διακονίας έχει την αναφορά του στον ίδιο τον Ιησού Χριστό, που δεν ήρθε στον κόσμο για να διακονηθεί, αλλά για να διακονήσει. Σημείωσε επίσης ότι χρειάζεται να προσέξει ώστε η θεία λειτουργία να μην γίνει προϊόντος του χρόνου απλή συνήθεια, αλλά να διατηρεί τον ζήλο και την ευλάβεια της θείας λειτουργίας κατά την οποία χειροτονήθηκε. Τέλος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο, τον Προηγούμενο και τους πατέρες της Μονής για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Ακολούθως έλαβε τον λόγο ο Προηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. Βασίλειος, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο σύνδεσμος του Σεβασμιωτάτου με την αδελφότητα είναι πολυετής και ισχυρός. Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην Ιερά Μονή εξαίροντας παράλληλα την πνευματική προσφορά του στην Εκκλησία μέσα από την ακάματη ποιμαντική και συγγραφική διακονία του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *