Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ & τα ζευγάρια στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ

Η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έβγαλε... clasico, όμως προέκυψε τεράστια ισπανική μάχη με τη Μπαρτσελόνα να κοντράρεται με την Ατλέτικο Μαδρίτης! Κόντρα στην πρωτάρα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν! 

Αν και όλα ήταν ανοιχτά και υπήρχε το ενδεχόμενο να βγάλει η κληρωτίδα το μεγάλο ισπανικό clasico, αν και... κανείς δεν θα το ήθελε σε αυτό το - ακόμα - πρώιμο στάδιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, το μεγάλο ντέρμπι που βγήκε (αν μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοιο) είναι η μάχη της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης!

Ο ισπανικός «εμφύλιος» ξεχωρίζει στα προημιτελικά του θεσμού για φέτος, με τη Ρεάλ Μαδρίτης θεωρητικά να έχει πιο εύκολο έργο απέναντι στην πρωτάρα σε αυτό το στάδιο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά απόλυτα υπολογίσιμη και μαχητική, Βόλφσμπουργκ.

Η Μπενφίκα των Σάμαρη και Μήτρογλου έχει μπροστά της τεράστια πρόκληση αφού κληρώθηκε με τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία χάρισε σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο - από κοινού με τη Γιουβέντους βέβαια - δύο από τα καλύτερα ματς της διοργάνωσης, με τους Βαυαρούς να περνούν στη φάση των «8».

Η Μάντσεστερ Σίτι που επίσης παίζει για πρώτη φορά στα προημιτελικά, έχοντας αποκλείσει με μεγάλη ευκολία το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου, θα κοντραριστεί με την πανίσχυρη, Παρί Σεν Ζερμέν, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ευκαιρία για... τεστάρισμα δυνάμεων και κατάθεση αποδείξεων στο επόμενο επίπεδο για τους «πολίτες», οι οποίοι, μπορούν να πάρουν και μια είδους... εθνική εκδίκηση για τον αποκλεισμό της Τσέλσι από τους Πρωταθλητές Γαλλίας και φέτος...
Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν τα διήμερα 5/6 και 12/13 Απρίλη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Βόλφσμπουργκ – Ρεάλ Μαδρίτης
Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης
Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι

Οι ημερομηνίες για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν επιβεβαιωθεί και είναι οι εξής:

5/4 Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα και Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο
6/4 Βόλφσμπουργκ – Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι
12/4 Ρεάλ Μαδρίτης – Βόλφσμπουργκ και Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν
13/4 Μπενφίκα – Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα


 

Τελικός Nτόρτμουντ - Λίβερπουλ από τώρα στο Europa League!

Έγινε αυτό που ήθελε ο Γιούργκεν Κλοπ κι ας ήρθε νωρίς! Ο Γερμανός κόουτς επιστρέφει στην πατρίδα και την πρώην ομάδα του, όμως αυτή τη φορά θα πρέπει να πληγώσει τη Ντόρτμουντ που αγάπησε πολύ, στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ! Ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό η κόντρα αυτή...

Λίγο μετά την πρόκριση στη φάση των «8» εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κλοπ δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ ν' αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, όμως, θα το ήθελε στον τελικό της διοργάνωσης... Η κλήρωση για τους «8» του θεσμού, όμως, έριξε τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ απέναντι στους Βεστφαλούς σε μια όμορφη, ποδοσφαιρική ιστορία και κόντρα που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια, όπως και στο Τσάμπιονς Λιγκ, προέκυψε ισπανική μάχη, με τη Μπιλμπάο να κοντράρεται με την κάτοχο του τροπαίου, Σεβίλλη, ενώ, η Σπάρτα Πράγας που έκανε μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας με σκορ 3-0 στη Ρώμη της Λάτσιο για να πανηγυρίσει την πρόκριση και να... ξεφύγει στη 12η θέση της κατάταξης η Τσέχία, κληρώθηκε με τη Βιγιαρεάλ.
Η Σαχτάρ Ντόνετστκ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπράγκα, με τις δυο τους να έχουν πάρει εύκολα το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά εις βάρος των Άντερλεχτ και Φενέρμπαχτσε...

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Μπράγκα – Σαχτάρ Ντόνετσκ
Βιγιαρεάλ – Σπάρτα Πράγας
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη
Μπορούσια Ντόρμουντ - Λίβερπουλ
 
 
 gazzetta.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *