Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Καρναβάλι και Κούλουμα στη Σκύδρα

Ζωντάνια, θετική ενέργεια, μουσική, κέφι, χορός, χαμόγελα, σατιρική διάθεση, πολύχρωμα  βεγγαλικά, φανταχτερά άρματα και πληρώματα εμπνευσμένα από την καθημερινότητα και την επικαιρότητα ήταν τα χαρακτηριστικά του Σκυδραϊκού Καρναβαλιού που, παρά τις δυστροπίες του καιρού, προσέλκυσε κι ενθουσίασε πλήθος συμπολιτών κι επισκεπτών κάθε ηλικίας.

Η παρέλαση ξεκίνησε ένα τέταρτο μετά τις πέντε η ώρα το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016.

Έντυπωσιακά άρματα, αεικίνητοι καρναβαλιστές με περίτεχνες στολές «αναστάτωσαν» ευχάριστα τους θεατές. Ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες προσφέροντας και σκορπώντας γέλιο και χαρά με τα γουστόζικα σκετσάκια, τις παντομίμες και τις ευφυείς αναπαραστάσεις.

Οι μπριόζες και χαρισματικές παρουσιάστριες Αναστασία Τελιανίδου και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου γύρισαν στον τόπο καταγωγής τους και ντυμένες πειρατίνες άφησαν για λίγο τη δημοσιογραφία για να προβάλλουν και ν΄αναδείξουν μ΄έξυπνο και γλαφυρό τρόπο όλες τις πτυχές της καρναβαλικής παρέλασης.

Με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στην πλατεία Δημοκρατίας επισφραγίστηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με την ευχή και την αισιοδοξία να ξαναβρεθούμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί, του χρόνου, με ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας κι ακόμη περισσότερους καρναβαλιστές.

Το ξεφάντωμα συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης και στα καταστήματα αναψυχής κι εστίασης.

Ως ένα ευχάριστο διάλειμμα στην σκληρή πραγματικότητα χαρακτήρισε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου τη δυναμική και πολλά υποσχόμενη αναβίωση του Σκυδραϊκού Καρναβαλιού που στηριγμένο στην ιδιοσυγκρασία και στην παράδοση του λαού μας διοργανώθηκε με σκοπό να συμβάλλει με τον τρόπο του στην εξωστρέφεια και στην υποστήριξη της τοπικής οικονομίας.

Την Καθαρά Δευτέρα, παρά τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση, γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στην έδρα και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου με ανταλλαγές ευχών και σαρακοστιανές νοστιμιές.

Η Δήμαρχος Σκύδρας ευχαριστεί από καρδιάς όλους εκείνους είτε πρόκειται για φορείς είτε για πρόσωπα που συνεργάστηκαν με το Δήμο Σκύδρας και συνέβαλλαν καθένας με τις δυνάμεις του στην επιτυχή οργάνωση κι έκβαση των εκδηλώσεων, όπως:

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, το Δημοτικό Σχολείο Καλλίπολης, το Λύκειο Σκύδρας, την Τοπική Κοινότητα Άσπρου σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Λέρο του Γεωργίου (ιχθυοπωλείο), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκύδρας «Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προφήτη Ηλία, τον Φιλοζωικό Σύλλογο Σκύδρας, τον Σύλλογο Ποντίων Ριζού σε συνεργασία με το Κατάστημα (μπουγάτσα) της Άννας Καρρά, τις Καφετερίες της Σκύδρας:Breeze,Chocolat,De javu,Event,Το Μικρό Καφέ και τα παιδιά των Seventies.

Τους χορηγούς ESCARCOM A.E.(Κοτσαβασίλογλου), ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.,LIDL A.E.,Ανδρέας Κωσταβάρας (Εμπόριο κρεάτων – Στενήμαχος), Χαράλαμπος Σαββίδης (Αντιπροσωπεία γεωργικών ελκυστήρων - Ριζό). Τους επιτηδευματίες Σουλτάνα Βρεττά, Ιωάννα Γιακαμόζη, Χαράλαμπο Ορφανίδη κι όλους τους επαγγελματίες που πρόσφεραν διάφορα είδη στολισμού.

Τις δημοσιογράφους – παρουσιάστριες Αναστασία Τελιανίδου και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, τον υπεύθυνο μουσικής (DJ) Νίκο Καταραχιά, το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας, την Πυροσβεστική,τους Αντιδημάρχους, Προέδρους Νομικών Προσώπων, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Κοινοτήτων, στελέχη, συνεργάτες, εθελοντές και φυσικά τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας που πλαισίωσαν κι εμψύχωσαν με θέρμη τις εκδηλώσεις.Καλή Σαρακοστή. Χρόνια Πολλά κι Ευτυχισμένα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *