Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Τίτλοι τέλους για το Mega - Το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας ένα βήμα πριν την οριστική πτώχευση

Το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας ένα βήμα πριν την οριστική πτώχευση, καθώς και ο τελευταίος επενδυτής που φάνταζε ως ελπίδα για τη σωτηρία του, φέρεται να απέσυρε πριν λίγη ώρα την προσφορά του. Δραματικές στιγμές στο Δ.Σ. του καναλιού...


Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι αληθινό! Το Mega Chanel, το κανάλι που ταυτίστηκε με τη γέννηση της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα αποτελεί εδώ και λίγη ώρα ουσιαστικά παρελθόν! Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ., ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος (ο οποίος τις τελευταίες μέρες εμφανιζόταν ως ύστατη λύση σωτηρίας για το Μεγάλο Κανάλι) απέσυρε την πρόταση του και δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες «εφόσον όλοι εγκαταλείπετε την προσπάθεια να σωθεί το Mega, αποσύρω κι εγώ την προσπάθεια που έκανα να συμμετάσχω στη διάσωσή του».


Το πρώτο κανάλι της χώρας περνάει στην Ιστορία με τον χειρότερο τρόπο, κηρύσσοντας δηλαδή πτώχευση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω των τραπεζών, που έχουν υποθηκευμένα τα δάνειά του.

Η προθεσμία του ενός μήνα για την πληρωμή του ομολογιακού δανείου (ύψους 88 εκατ. ευρώ) έληξε χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν. Συνολικά το Mega καλείται να πληρώσει άμεσα 100 εκατ. ευρώ σε δάνεια.

Την Παρασκευή η Τηλέτυπος θα βγάλει μια ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεση Τηλέτυπος. Τούτο σημαίνει ότι οι τράπεζες αναλαμβάνουν τα περαιτέρω, δηλαδή να κηρύξουν πτώχευση στο Mega.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι ώρες που περνούν μοιάζουν ολοένα και πιο δραματικές για εκατοντάδες εργαζόμενους στο κανάλι και τις οικογένειές τους, ενώ κάθε λεπτό που περνά κορυφώνονται και οι αντιδράσεις για αυτή την ιστορική, όσο και απίστευτη εξέλιξη για την ελληνική τηλεόραση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *