Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

2.908 πολίτες της Έδεσσας και της Αριδαίας έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς!

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τις κατασχέσεις λογαριασμών που προχωρά άμεσα η πολιτεία εδώ και μερικούς μήνες. 
 
Φτάνει μόνο μια μικρή καθυστέρηση στις πληρωμές ή κάποιο ανεξόφλητο χρέος για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Χρέη τα οποία μπορεί ναι είναι από κάποιους ΟΤΑ που τα έχουν στείλει στην ΔΟΥ, από την εφορεία και από τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία κάθε μέρα περίπου κατά μέσο όρο περίπου 4.300 κατασχέσεις λογαριασμών και ακινήτων. Τα συνολικά στοιχεί είναι τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων φέτος οι εφορίες «άδειασαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς 428.465 οφειλετών. Αν συνυπολογιστούν και οι κατασχέσεις του Μαΐου τότε συνολικά ξεπερνούν κατά πολύ τις 500.000. Μέσα σε περίπου 100 εργάσιμες μέρες, δηλαδή, οι κατασχέσεις λογαριασμών αυξήθηκαν κατά περίπου 100.000, έναντι των 333.776 που είχαν διαταχθεί την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω στοιχεία μέχρι την ημέρα δημοσίευσης των στοιχείων η ΔΟΥ Έδεσσας που εξυπηρετεί την Έδεσσα και την Αριδαία έχει κατασχέσει 2.908 λογαριασμούς οι οποίοι στην πλειονότητα τους ανήκουν σε επιχειρηματίες. Τα παραπάνω στοιχεία είναι για το πρώτο τετράμηνο του 2016. Το ερώτημα είναι πως θα δουλέψουν αυτές οι επιχειρήσεις μιας και μέχρι να εξοφληθούν τα χρέη οι λογαριασμοί θα είναι δεσμευμένοι. Είναι δεδομένο ότι η η κατάσταση θα οδηγήσει αρκετές επιχειρήσεις στα λουκέτα αφενός και αφετέρου υπαλλήλους στην ανεργία. 




απο το Meapopsi.gr

2 comments:

  1. και σενα τι σε τροι ο κολοσ θεσ να τα πληροσεισ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάθε πρώτα να γράφεις και μετά να μιλάς αγράμματε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *