Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

EURO 2016: Οι ψαράδες...ξεψάρωσαν! Βαθμός - έκπληξη για τους Ισλανδούς - ΒΙΝΤΕΟ με ΓΚΟΛ και ΦΑΣΕΙΣ από όλους τους αγώνες της Τρίτης 14/6

Ανατροπή δεδομένων στον έκτο όμιλο, καθώς τα φαβορί για την πρόκριση - Πορτογαλία και Αυστρία - τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Ισλανδούς και τους Ούγγρους αντίστοιχα. Ας δούμε το φιλμ των χθεσινών αγώνων.


Επιμέλεια: ialmopia.gr Team


ΑΥΣΤΡΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 0-2

Μπορεί να μη διαθέτει την ομάδα που διέλυε όποιον έβρισκε στο διάβα της τη δεκαετία του 50', ούτε καν την πολύ καλή ομάδα των 80s, αλλά σίγουρα έχει 22 ποδοσφαιριστές που δίνουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή κατά γράμμα. Αυτή είναι η Ουγγαρία, μια εξαιρετική ομάδα που χθες απέδειξε πως αξίζει να βρίσκεται στην τελική φάση της διοργάνωσης.


Οι αντίπαλοί της, μάλλον αρκετά ανόρεχτοι, τα περίμεναν όλα από το μεγάλο τους αστέρι, αλλά ο Νταβίντ Αλάμπα προφανώς και δεν μπορεί να παίξει σε 11 θέσεις.. Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, αν το σουτ του αστέρα της Μπάγερν πήγαινε μέσα - αντί για δοκάρι -  μόλις 31 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο λάκτισμα. Από κει και πέρα, το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με το ματς να παίζεται κυρίως στο χώρο του κέντρου.

Στην επανάληψη, οι Μαγυάροι μπήκαν αποφασιμένοι, κι αφού έχασαν δυο μικροευκαιρίες, άνοιξαν το σκορ στο 62' με τον Σάλαϊ. Οι Αυστριακοί έπρεπε πια να αντιδράσουν, αλλά η αποβολή του Ντράγκοβιτς στο 66' με δεύτερη κίτρινη κάρτα δυσκόλεψε αφάνταστα τις προσπάθειές τους. Η Ουγγαρία κράτησε εύκολα το προβάδισμα, και στο 87ο λεπτό το διεύρυνε με μια όμορφη λόμπα του Στίμπερ στην αντεπίθεση.

Δείτε παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ με τα ΓΚΟΛ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα



Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
ΑΥΣΤΡΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 0-2 (Σάλαϊ 62', Στίμπερ 87')


Αυστρία (Μαρσέλ Κόλερ): Άλμερ, Φουχς, Χιντερέγκερ, Ντράγκοβιτς, Κλάιν, Αλάμπα, Μπαουμγκάρντλινγκερ, Αρναούτοβιτς, Γιουνούζοβιτς (59' Σάμπιτζερ), Χάρνικ (76' Σχοπφ), Γιάνκο (65' Οκότιε)

Ουγγαρία (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Φιόλα, Γκούζμιτς, Λανγκ, Κάνταρ, Γκέρα, Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (80' Στίμπερ), Νέμεθ (79' Πίντερ), Τζούτζακ, Σάλαϊ (69' Πρίσκιν)


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ 1-1

Κάτι παθαίνει τελικά η Πορτογαλία όταν αντιμετωπίζει χώρες με θάλασσα. Κάποτε ήταν το Πειρατικό, χθες ήταν το..Ψαροκάικο! Μπορεί οι Ισλανδοί να μην κέρδισαν, αλλά ο βαθμός που πήραν στην πρώτη τους συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση σίγουρα ισοδυναμεί με νίκη.


Για να είμαστε δίκαιοι, οι Πορτογάλοι τα έκαναν όλα σωστά. Όλα, εκτός από την τελική προσπάθεια. Διότι το δείγμα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος ήταν μάλλον το καλύτερο από τις ομάδες πρώτης γραμμής που είδαμε στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Κι αν οι Ισλανδοί ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία, οι Πορτογάλοι ανέλαβαν γρήγορα τα ηνία του αγώνα κι άρχισαν το σφυροκόπημα με Ρονάλντο και Νάνι. Ο τελευταίος ήταν κι αυτός που άνοιξε το σκορ στο 31' μετά από ωραίο συνδυασμό, πετυχαίνοντας το 600ο γκολ στην ιστορία των EURO.

Η λογική έλεγε πως οι Πορτογάλοι θα κάνουν περίπατο, αλλά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα σχέδιά τους ανατράπηκαν, καθώς οι μαχητές Ισλανδοί ισοφάρισαν με γκολ του Μπγιάρνασον (50'), που έμεινε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή από τον Βιεϊρίνια. Οι Ίβηρες άρχισαν να πιέζουν αφόρητα μετά το γκολ, ο Χάλντορσον πραγματοποίησε ουκ ολίγες επεμβάσεις, το γκολ δεν ήρθε, κι έτσι η ισοπαλία - έκπληξη σφράγισε το τελευταίο ματς της πρωτης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Δείτε παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ με τα ΓΚΟΛ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα


Η ταυτότητα του αγώνα

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ 1-1 (Νάνι 31' - Μπγιάρνασον 50')


Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο (76’ Κουαρέσμα), Αντρέ Γκόμες (84’ Έντερ), Ζοάο Μοουτίνιο (71’ Ρενάτο Σάντσες), Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούντμουντσον (90’ Ε. Μπγιάρνασον), Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Μπγιάρνασον, Σιγκμπόρσον (81’ Φινμπόγκασον), Μπόντβαρσον


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *