Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

EURO 2016: Με άνεση στην επόμενη φάση Ισπανία και Ιταλία - ΒΙΝΤΕΟ με ΓΚΟΛ και ΦΑΣΕΙΣ από τους αγώνες της Παρασκευής 17/6

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι Ισπανοί απέναντι στην Τουρκία κι έφτασαν άνετα στην πρόκριση. Νίκη στο φινάλε για την Ιταλία. Ανεγκέφαλοι οπαδοί στέρησαν από την Κροατία τη νίκη πρόκριση. 



Διαβάστε παρακάτω τις αναλύσεις των αγώνων και δείτε βίντεο με τα γκολ.

Επιμέλεια: ialmopia.gr Team

ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ 1-0

Σε ένα κάκιστο ματς, η Ιταλία του Αντόνο Κόντε έκανε τα απολύτως απαραίτητα, και χάρη σε ένα όμορφο γκολ του Έντερ έριξε στο καναβάτσο τους (για άλλη μια φορά) απογοητευτικούς Σουηδούς, παίρνοντας την πρόκριση για τους 16 της διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι 22 ποδοσφαιριστές ταλαιπώρησαν τη μπάλα αλλά και όσους επέλεξαν να δουν το παιχνίδι. Κάποια μακρινά σουτ δεν ανησύχησαν Μπουφόν και Ίσακσον, με το 0-0 να έρχεται απολύτως λογικά. Μια από τα ίδια και στην επανάληψη, με τους Ιταλούς να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 82' για να πεταχτούν από τις θέσεις τους οι θεατές του αγώνα, όταν ο Παρόλο σε σέντρα του Τζακερίνι έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως βαδίζαμε προς τη λευκή ισοπαλία, στο 88' ο επιθετικός της Ίντερ Έντερ, πήρε τη μπάλα από εκτέλεση πλαγίου άουτ, και με εξαιρετική ενέργεια, έγραψε το τελικό αποτέλεσμα, στέλνοντας τους Σουηδούς του - αρνητικού και χθες - Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στην απογοήτευση.

Δείτε παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ με το ΓΚΟΛ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα



Η ταυτότητα του αγώνα

Ε' ΟΜΙΛΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ 1-0 (Έντερ 88')

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Ντε Ρόσι (74' Μότα), Παρόλο, Τζιακερίνι, Φλορέντσι (85' Στουράρο), Καντρέβα, Έντερ, Πελέ (59' Τζάτζα) 

Σουηδία (Έρικ Χάμρεν): Ίσακσον, Όλσον, Γκράνκβιστ, Λίντελοφ, Γιόχανσον, Έκνταλ (79' Λεβίτσκι), Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (79' Ντουρμάζ), Λάρσον, Γκουιντέτι (86' Μπεργκ), Ιμπραΐμοβιτς


ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 2-2

Ποτέ δεν θα καταλάβουμε για ποιο λόγο οι Κροάτες οπαδοί γέμισαν με κροτίδες τον αγωνιστικό χώρο του Geoffroy Guichard στο 85ο λεπτό, αλλά το βέβαιο είναι πως περισσότερο αποσυντόνισαν παρά βοήθησαν την ομάδα τους, με τους μαχητικούς Τσέχους να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις.

Κι όλα αυτά σε μια αναμέτρηση όπου οι Κροάτες ήταν για άλλη μια φορά καταιγιστικοί. Αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Πέρισιτς (37') και αμυντική συμπεριφορά που δεν άφησε τους Τσέχους να πάρουν ανάσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το πολύ καλό παιχνίδι των Κροατών συνεχίστηκε, και στο 59' ο Ράκιτιτς, μετά από τραγικό λάθος της άμυνας, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το γκολ αυτό μάλλον ξύπνησε τους Τσέχους, που ανέβασαν στροφές και μετέφεραν το παιχνίδι στα καρέ του Σούμπασιτς. Στο 76', η κεφαλιά του Σκόντα άφησε ανήμπορο τον Κροάτη τερματοφύλακα, με το 2-1 να γίνεται πραγματικότητα. 

Κάπου εκεί, ο αγωνιστικός χώρος δίπλα από την εστία του Τσεχ γέμισε με κροτίδες, που εκτοξεύτηκαν από την πλευρά των Κροατών οπαδών. Ο διαιτητής Μαρκ Κλάτενμπουργκ διέκοψε το παιχνίδι, με τους ποδοσφαιριστές τους Άντε Τσάτσιτς να εκλιπαρούν στην κυριολεξία τους οπαδούς της ομάδας τους να ηρεμήσουν, για να τελειώσει ομαλά ο αγώνας. Όταν το ματς ξεκίνησε και πάλι, οι Τσέχοι βγήκαν όλοι μπροστά, και σε μια από τις επιθέσεις τους κέρδισαν πέναλτι σε (αχρείαστο) χέρι του Βίντα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νέτσιντ, που στο 93' έγραψε το τελικό 2-2, κερδίζοντας έτσι έναν ανέλπιστο βαθμό για την Τσεχία.

Δείτε παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ με τα ΓΚΟΛ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα


Η ταυτότητα του αγώνα

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΕΧΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 2-2 (Πέρισιτς 37', Ράκιτιτς 59' - Σκόντα 76', Νέτσιντ πεν. 93')

Τσεχία (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Ροσίτσκι, Πλασίλ (86' Νέτσιντ), Κρεΐτσι, Σκαλάκ (67' Σούραλ), Λαφάτα (67 Σκόντα), Νταρίντα

Κροατία (Άντε Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς (90+8' Βρσάλικο), Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς (90+7' Σίλντενφελντ), Μόντριτς (62' Κόβασιτς), Σρνα, Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς, Μπαντέλι, Βίντα


ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 3-0

Μια Ισπανία από τα παλιά θαυμάσαμε όλοι το βράδυ της Παρασκευής στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Νίκαιας, με την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να δείχνει τα δόντια της απέναντι στους τραγικούς Τούρκους. Για 90 λεπτά οι κάτοχοι του τροπαίου ξεδίπλωσαν στο χορτάρι όλες τις αρετές τους, και με μαέστρο τον ανυπέρβλητο Αντρές Ινιέστα και πρώτα βιολιά τους Μοράτα, Νολίτο και Τζόρντι Άλμπα έφτασαν στο άνετο 3-0.

Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά, είχαν δοκάρι με τον Μοράτα στο 12', και οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 34', όταν ο φορ της Γιουβέντους με γυριστή κεφαλιά σε ΄σεντρα του Νολίτο έγραψε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο δημιουργός του πρώτου γκολ έγινε εκτελεστής, εκμεταλλευόμενος το λάθος γύρισμα του Μεχμέτ Τοπάλ, και με κοντινή προβολή έδωσε αέρα δυο τερμάτων στους Ίβηρες.

Με την επιστροφή των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, είδαμε κι ένα από τα πιο ωραία γκολ του Euro - ένα γκολ αποθέωση του τίκι τάκα. Οι Ισπανοί άλλαξαν 21 πάσες, μέχρι η μπάλα να φτάσει στον Μοράτα από την ασίστ του Τζόρντι Άλμπα και να γίνει το 3-0. Απλά μαθήματα passing game από τους Φούριας Ρόχας, σε μια φάση όπου τη μπάλα άγγιξαν οι δέκα από τους έντεκα Ισπανούς.

Κάπου εκεί ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έδωσε εντολή για..φρένο, με τους Ισπανούς να ρίχνουν αισθητά τον ρυθμό. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ ήταν για άλλο ένα παιχνίδι απογοητευτικοί, κι έτσι οδηγηθήκαμε στο τελικό 3-0, που έστειλε τους εν ενεργεία πρωταθλητές στην επόμενη φάση. 

Δείτε παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ με τα ΓΚΟΛ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα


Η ταυτότητα του αγώνα

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ 3-0 (Μοράτα 34', 49', Νολίτο 37')

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα (80' Αθπιλικουέτα), Μπουσκέτς, Φάμπρεγκας (70’ Κόκε), Ινιέστα, Νολίτο, Σίλβα (63’ Μπρούνο), Μοράτα

ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Γκιονούλ, Τοπάλ, Μπαλτά, Ερκίν, Ινάν (70’ Μάλι), Τουφάν, Οζιακούπ (63’ Σαχάν), Αρντά, Τσαλχάνογλου (46’ Σαχίν), Γιλμάζ



ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *