Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Προκλητικό πανό κατά της Ελλάδας από Αλβανούς φιλάθλους στο Euro. Κατηγόρησαν την Ελλάδα για γενοκτονία στην Τσαμουριά. Παρέμβαση των διοργανωτών ζητεί το ΥΠΕΞ

Ως ευκαιρία να «καταγγείλουν» την Ελλάδα για «γενοκτονία στην Τσαμουριά» αντιμετώπισαν κάποιοι οπαδοί το πρώτο παιχνίδι της Αλβανίας στο Euro 2016 με αντίπαλο την Ελβετία. 
 
Το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου μεταξύ Αλβανίας – Ελβετίας στο Φελίξ – Ντελελί, αλβανοί φίλαθλοι κρέμασαν στις κερκίδες το πανό, που έγραφε στα αγγλικά: «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 Αλβανοί θύματα». Το τελευταίο διάστημα μερίδα αλβανών εθνικιστών επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο ζήτημα Τσαμουριάς. 
 
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στα Τίρανα, διαδηλωτές των υποδέχθηκαν με συνθήματα κατά της Ελλάδας και αποδοκιμασίες έξω από το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα εκάνοντας λόγο για θρασύτατη παραβίαση των κανόνων της ΟΥΕΦΑ. Στο ίδιο πνεύμα, η Ελλάδα ζητεί από τους Γάλλους διοργανωτές να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους και να διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό....
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *