Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Σε πλήρη εξέλιξη η πράξη Bee-Conomy στο Δήμο Αλμωπίας

Η πράξη με το ακρωνύμιο «Βee-conomy» βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Αλμωπίας.

Τα μαθήματα των αρχαρίων που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη μελισσοκομία έχουν ήδη ξεκινήσει στο ειδικά διαμορφωμένο μελισσοκομικό σχολείο στον Εξαπλάτανο.

Ένα αγροτικό όχημα πρόκειται να ενισχύσει τη διδασκαλία στο πεδίο και ειδικότερα στα διαμορφωμένα μελισσοκομικά πάρκα. Η προμήθεια εξειδικευμένων ειδών για τη μελισσοκομία έχει υλοποιηθεί με επιτυχία και θα προσφέρει την απαραίτητη επαφή των εκπαιδευομένων με την πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων που θα αποκτήσουν.

Οι αναλύσεις των μελισσοκομικών προϊόντων της Αλμωπίας έχουν δρομολογηθεί, με σκοπό να τεκμηριωθεί η πιστοποίηση της ποιότητας τους και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ενώ η δημιουργία ενιαίας ταυτότητας για την προώθηση της προέλευσης τους ως "προϊόντα Αλμωπίας" βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πράξη "Bee-conomy" στοχεύει στο σύνολο της στην υποστήριξη της μελισσοκομίας της Αλμωπίας μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης και της προώθησης των προϊόντων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Αλμωπίας για την οικονομική ανάπτυξη που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013».

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.bee-conomy.eu/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *