Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Θρίλερ στο Αιγαίο: Άφαντοι παραμένουν οι Τούρκοι κομάντος που «ταξιδεύουν» με φουσκωτά

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΕΥΠ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ


Ξενύχτησαν ανώτατοι αξιωματικοί στο Πενταγώνο άλλα και υψηλά στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών την χθεσινή νύχτα καθώς υπήρχε συνεχής ροή πληροφοριών που αφορούν τα δυο φουσκωτά σκάφη με Τούρκους στρατιωτικούς που βρίκονται στα νερά του Αιγαίου.



Σύμφωνα με κύκλους στενά προσκείμενους στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τα στελέχη της υπηρεσίας επιδόθηκαν σε συνεχείς αναλύσεις ειδήσεων που κατέφταναν με ταχείς ρυθμούς από την Τουρκία κυρίως και από κλιμάκιο της υπηρεσίας σε συγκεκριμένο νησί στα Δωδεκάνησα

Τουρκικά φουσκωτά με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων κινήθηκαν στα όρια των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, κάνοντας παράλληλα κινήσεις προς τα ελληνικά νησιά, κυρίως τη Σύμη και τη Ρόδο.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι από 40 Τούρκοι κομάντος επιχείρησαν να αποβιβαστούν σε ελληνικές βραχονησίδες, προκειμένου να παραδοθούν στις ελληνικές Αρχές και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, ενώ τόσο το Πολεμικό Ναυτικό, όσο και το Λιμενικό που χτενίζουν την περιοχή, επισημαίνουν πως ναι μεν υπάρχει μια κινητικότητα, αλλά όχι απόβαση Τούρκων κομάντος.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε συνεχή εγρήγορση ενώ η επιφυλακή θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση από τα τουρκικά παράλια.

Σε κάθε μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σε κόκκινο συναγερμό 4 μαχητικά αεροσκάφη τα οποία φέρουν πλήρη οπλισμό.

Την περιοχή επιτηρούν πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού, ενώ περιπολίες πραγματοποιούσε ένα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο.

Παράλληλα εντολή για επιφυλακή εξέδωσε και το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Από την πλευρά της Τουρκίας χθες (20/7) σηκώθηκαν δύο F-16 τα οποία ερεύνησαν την περιοχή για τον εντοπισμό των "ύποπτων" ταχύπλοων.

Με αφορμή το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας - Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Έρευνες των Τούρκων για τους «άφαντους» καταδρομείς

Οι πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι Τούρκοι καταδρομείς επιχείρησαν να περάσουν από τα παράλια σε ελληνικό νησί δεν επιβεβαιώνονται από επίσημες ή ανεπίσημες πηγές.

Ωστόσο έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιούν οι τουρκικές αρχές στα παράλια και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη.

Και αυτό γιατί θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να καταφύγουν σε ελληνικό νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.

Tι ψάχνουν που και με τι μέσα οι Τούρκοι στο Αιγαίο και στην Μαρμαρίδα!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Militaire.gr «επειδή πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο,είναι χρήσιμο και απαραίτητο να ξέρουμε την πραγματική εικόνα.

Η επιχειρησιακή εικόνα που υπήρχε τα μεσάνυχτα ήταν αυτή που βλέπετε στους δύο χάρτες.

Σκάφη της Ακτοφυλακής ελέγχουν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σύμης και τουρκικών παραλίων. Στον αέρα δύο ιπτάμενα ραντάρ των Τούρκων σαρώνουν κυριολεκτικά την περιοχή της Μαρμαρίδας και γίνεται σαφές ότι σ΄ αυτή τη περιοχή αναζητούν τους “χαμένους κομάντος” που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά του Ερντογάν».

 
www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *