Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Σχόλιο του Γιάννη Σηφάκη περί «αυταπατεώνων» από τους εκπροσώπους των πραγματικών απατεώνων της διαπλοκής

Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πήγε να ξεπουλήσει πριν 4 χρόνια το χιονοδρομικό του Καιμακτσαλάν. Η προκήρυξη στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ ( που έχει καταργηθεί από την σημερινή κυβέρνηση) έγινε πριν 4 χρόνια Ειλικρινά διαρωτηθήκαμε αν αξίζει να απαντάμε στις γελοιοτητες του κου Θωμαίδη που προσπαθεί να παριστάνει τελευταία τον "μπροστινο" του κου Καρασμάνη. 
 
Απλά θέλουμε να του θυμήσουμε ( καλύτερα να τον πληροφορήσουμε) ότι επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το ΤΑΙΠΕΔ πριν 4 χρόνια προκήρυξε μέσω της ιστοσελίδας του το ξεπούλημα των 16000 στρεμμάτων στο χιονοδρομικό του Καιμακτσαλαν, των 3000 στρεμμάτων στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και 400 στρεμμάτων στην Βεγοριτιδα και το όποιο τίμημα να οδηγείτο στην μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέους. Η σημερινη κυβερνηση κατάργησε το ΤΑΙΠΕΔ και η όποια αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου θα γίνεται ( μέσω του νέου ταμείου) χωρίς λογική ξεπουλήματος αλλά με όρους αξιοποίησης. Σε αυτά τα πλαίσια συνεχίζεται και θα συνεχίζεται η διαχείριση του χιονοδρομικού απο την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσιίου (ΕΤΑΔ) και τα επομενα χρονια και οι όποιες επενδύσεις επέκτασης του. Θυμάται ο κος που μας κατηγορεί ποιοι είχαν απαξιώσει το χιονοδρομικό και ποιοι κατηγορήθηκαν ότι ιδιοποιήθηκαν χρήματα από την διαχείριση του; Ήταν του ΣΥΡΙΖΑ ή του δικού του χώρου; 
 
Ο αδιάβαστος μπροστινός του κ. Καρασμάνη καλό είναι να συμβουλεύεται κανέναν που στοιχειωδώς να ξέρει.. Ο ορεινός όγκος ,που αποτελεί μαζί με το Μουσείο της Πέλλας, την ναυαρχίδα του τουρισμού στην Πέλλα, συνδυάζοντας τον θερμαλισμό, την χιονοδρομία, τον αεροπτερισμό, τις δραστηριότητες στην λίμνη Βεγορίτιδα πρέπει να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και του ήπιου τουρισμού. Ειδικότερα στο χιονοδρομικό υπάρχουν προτάσεις επέκτασης του προς τα κάτω και από τις δύο πλευρές ( Έδεσσα και Αλμωπία) , επέκτασης προς ανατολάς με την πρόταση που κατέθεσε στο ΙNTERREG ο δήμος Αλμωπίας και ακόμη πρέπει να αξιοποιείται όλο τον χρόνο με την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού με δραστηριότητες. Στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Πέλλας όλοι οι φορείς και οι βουλευτές οφείλουμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. 
 
Οι νοσταλγοί των ξεπουλημάτων παντού ( σαν τους πρόσφατα δήθεν ανακαλύψαντες το δημόσιο συμφέρον που κάνουν ότι επιτίθενται στα δικά τους, όμως, πεπραγμένα του παρελθόντος) θα μείνουν με την όρεξη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *