Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ελληνικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν. Αναβολή ως τις 5 Σεπτέμβρη στη Super League!

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, το πρωτάθλημα αναβάλλεται, τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτέμβρη.



Όπως αναμενόταν ο Σταύρος Κοντονής πήρε την απόφαση να αναβάλει την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League. Όλες αυτές τις μέρες το SDNA ήταν το μοναδικό μέσο που όχι μόνο αποκάλυψε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αλλά επέμενε ότι το πρωτάθλημα δεν επρόκειτο να ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο, παρά τις απειλές ΠΑΕ, όπως ο Ολυμπιακός, η Λάρισα και ο Αστέρας Τρίπολης που προειδοποιούσαν δημόσια με επιστολές τους ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, σε περίπτωση αναβολής της πρεμιέρας. Την ίδια ώρα που άλλα Μέσα επέμεναν ότι ο Σταύρος Κοντονής προχωρούσε σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις φοβούμενος τις όποιες αντιδράσεις θα προκαλούσε η αναβολή των αγώνων της Superleague, στο SDNA σας ενημερώναμε με καθημερινό ρεπορτάζ για τις πραγματικές προθέσεις του Υφυπουργού και για την αποφασιστικότητά του να μην κάνει ούτε βήμα πίσω στον αγώνα για «κάθαρση» του ελληνικού ποδοσφαίρου.



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπογραμμίζει πως οι αγώνες της Super League αναβάλλονται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ. Τι σημαίνει αυτό σε... πραγματικές ημερομηνίες. Λόγω και των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στις αρχές Σεπτεμβρίου, το πρωτάθλημα της Superleague δεν πρόκειται να ξεκινήσει νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει ως εξής:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 18 Αυγούστου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.
Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.
Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».
Στο «δια ταύτα» της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

* Η απόφαση του κ. Κοντονή θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας στο Φ.Ε.Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *