Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Αυτά είναι τα χειρότερα εξώφυλλα Video Games (pics)

Άβυσσος η ψυχή των designers των παρακάτω εξώφυλλων video games. Τώρα σοβαρά, θα αγόραζες παιχνίδι με τέτοια "κεντρική" φωτογραφία φάτσα κάρτα; (Pics)





Εξώφυλλα ή box covers ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα εισιτήρια των εταιρειών ανάπτυξης στα πορτοφόλια των καταναλωτών, και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά και στα βιβλία, τις ταινίες, τα comics και πολλά ακόμα είδη ψυχαγωγίας.


Λένε πως "μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις", πόσο μάλλον όταν αυτή η εικόνα πρόκειται να πουλήσει και να "κουβαλήσει" ένα ολόκληρο προϊόν. Έτσι λοιπόν, ένα εξώφυλλο οφείλει να συμπεριλαμβάνει όλη την αίσθηση του παιχνιδιού, ιντριγκάροντας και μιλώντας στην καρδιά των παικτών, δίνοντας τους να καταλάβουν όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για τον τίτλο. Πολύ περισσότερο δε, σε περασμένες δεκαετίες που περνούσαμε ώρες ατελείωτες χαζεύοντας τα ράφια των καταστημάτων και των video club προσπαθώντας να αποφασίσουμε με ποιο παιχνίδι θα περάσουμε το Σαββατοκύριακο, κρίνοντας μόνο από ένα κουτί!




Μπορεί να φαίνεται απλό ή ακόμα και αδιάφορο για κάποιους, όμως πίσω από τον σχεδιασμό ενός εξωφύλλου βρίσκεται ο κόπος και η στρατηγική μιας ολόκληρης ομάδας σχεδιαστών και εταιρειών έκδοσης παιχνιδιών. Σε περασμένο αφιέρωμα είχαμε δει μερικά από τα κορυφαία εξώφυλλα παιχνιδιών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Τώρα, ήρθε η ώρα να δούμε την άλλη όψη του νομίσματος, με μερικά από τα χειρότερα.




Ώρες ώρες αναρωτιέμαι "τι σκέφτονταν οι σχεδιαστές την ώρα που δημιουργούσαν τα παρακάτω εκτρώματα;" παραμορφωμένες φιγούρες πρωταγωνιστών, φλύαρα εικαστικά γεμάτα αδιάφορες λεπτομέρειες, χρωματισμοί που θυμίζουν ζωγραφιές νηπίων και παράξενες εικόνες που δεν βγάζουν κανένα νόημα, καταφέρνουν να αποθαρρύνουν ή ακόμα και να κάνουν τους παίκτες να νιώσουν άβολα.




Ένα από τα "κόλπα" του marketing είναι να καταφέρεις να τραβήξεις την προσοχή ακόμα και με τον πιο ενοχλητικό τρόπο (σας έρχεται στο μυαλό κάποια ενοχλητική ραδιοφωνική ή τηλεοπτική διαφήμιση που κατάφερε να σφηνώσει στο μυαλό για μέρες;). Τα παρακάτω εξώφυλλα δεν ξέρω αν είχαν αυτό τον σκοπό, όμως σίγουρα καταγράφονται στην μαύρη λίστα της βιομηχανίας, τουλάχιστον από την εικαστική τους πλευρά...











































 
 
Επιμέλεια: Μαρίλη Νίκολη* για το gr.ign

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *