Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

«Προ των πυλών» 2.700 προσλήψεις μονίμων στα νοσοκομεία

Με την παρουσία του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης Στρατή Πλωμαρίτη και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Γιώργου Παυλίδη

πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή σύσκεψη των διοικητών των πέντε μεγάλων νοσοκομείων της περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων, στην διάρκεια της οποίας εξετάστηκε ο προγραμματισμός για την ένταξη έργων του τομέα της Υγείας στο ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2014 – 2020, καθώς και η ολοκλήρωση των πράξεων των ενταγμένων έργων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης, 2007 – 2013 για την περιφέρεια ΑΜ-Θ. «Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να τα απορροφήσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με την περιφέρεια και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη έχει διαθέσει ένα μεγάλο κονδύλιο για τα θέματα της Υγείας. Το ΕΣΠΑ αυτή την φορά προβλέπει χρήματα για εξοπλισμό στα νοσοκομεία. Δίνεται η ευκαιρία στα νοσοκομεία να κάνουν παρεμβάσεις στον χώρο των χειρουργείων, να πάρουν μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους», τόνισε ο Στρατής Πλωμαρίτης. Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προσλήψεων 750 γιατρών μόνιμου προσωπικού σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι 80 από τους οποίους θα στελεχώσουν υγειονομικές μονάδες στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενώ επτά θέσεις μονίμων ιατρών ανοίγουν για το νοσοκομείο της Κομοτηνής. Σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προκηρύξεις. Η πρώτη αφορά σε 1.500 άτομα μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού τον Απρίλιο του 2015 και μία καινούργια διαδικασία πρόσληψης 1.200 ατόμων για μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού. 


dikaiologitika.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *