Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ζήτησε 48ωρη προθεσμία ο Καλογρίτσας, αλλά απορρίφθηκε! Σαββίδης: «Δίνω τα λεφτά και παίρνω την άδεια» [ΒΙΝΤΕΟ]

Ραγδαίες οι εξελίξεις στις τηλεοπτικές άδειες: Αποχώρησε από το διαγωνισμό ο Ιωάννης Καλογρίτσας, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα του για 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση.


Ιωάννης Καλογρίτσας... out, Ιβάν Σαββίδης... in! Στον αέρα βρίσκεται πλέον και επίσημα η τέταρτη τηλεοπτική άδεια πανελλήνιας εμβέλειας, καθώς ο Ιωάννης Καλογρίτσας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το σχετικό διαγωνισμό. Νωρίτερα ο κ. Καλογρίτσας είχει στείλει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αίτημα με το οποίο ζητούσε να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:
«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί».

Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Ο κλοιός σφίγγει για τον Καλογρίτσα καθώς εκπνέει στις 14:00 η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης και όλα δείχνουν εμπλοκή στην τρίτη άδεια.
Αν ο Γιάννης Καλογρίτσας δεν πάρει την άδεια, τότε πηγαίνει στον πρώτο επιλαχόντα που είναι ο Ιβάν Σαββίδης...  Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις επόμενες δόσεις του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».

Ο ΑΝΤ1 πλήρωσε την πρώτη δόση

Τα χρήματα της πρώτης δόσης για την τηλεοπτική άδεια κατέβαλε σήμερα το πρωί ο ΑΝΤ1. Η πρώτη δόση για την εταιρεία συμφερόντων Κυριακού είναι 25.300.000 ευρώ καθώς είχε πλειοδοτήσει με 75.900.000 εκατομμύρια για να αποκτήσει την άδεια.
Έτσι οι τρεις από τους υπερθεματιστές (ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ και η εταιρεία του Μαρινάκη) κατέβαλαν τα χρήματα τις πρώτης δόσης, ενώ ακόμα δεν έχει καταβάλει ο τέταρτος υπερθεματιστής, η εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα η οποία θα πρέπει επίσης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

Υπενθυμίζουμε πως οι τέσσερις άδειες πήγαν σε:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.
2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ.
3. ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.
4. ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.


Από τον πίνακα με τους 4 επιλαχόντες προκύπτει ότι:

–πρώτος επιλαχών είναι ο Ιβάν Σαββίδης με την DIMERA MEDIA. Έδωσε 61.500.000 ευρώ.
-δεύτερος επιλαχών ήταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς με την ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση. Έδωσε 61.000.000 ευρώ.
-τρίτος επιλαχών ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος (κυπριακή εταιρεία συμφερόντων ομίλου Βαρδινογιάννη). Έδωσε 18.000.000 ευρώ.
-τέταρτος επιλαχών η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (STAR, του ομίλου Βαρδινογιάννη). Έδωσε 13.000.000 ευρώ.

Τέλος ο Καλογρίτσας

Κατά τις 12:30 ο Γιάννης Καλογρίτσας με επίσημη ανακοίνωση του δήλωσε πως αποχωρεί από την χορήγηση τηλεοπτικής άδειας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.
Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το  μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.
Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.
Όπως έκαναν  σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα - έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο  που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια - όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.
Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.
Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.
Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.
Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Σαββίδης: «Δίνω τα λεφτά και παίρνω την άδεια» (vid)


Ο Ιβάν Σαββίδης ενημερώθηκε για την αποχώρηση του Γιάννη Καλογρίτσα και ως πρώτος επιλαχών δήλωσε πως τις επόμενες μέρες θα καταθέσει τα χρήματα για την πρώτη δόση της τηλεοπτικής άδειας. 

Ο Ιβάν Σαββίδης τοποθετήθηκε στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε: «Μόλις τώρα καθόμουν με την ομάδα μου μπροστά στην τηλεόραση αντιλαμβανόμενος ότι ο χρόνος λήγει. Είναι πολύ σημαντικό για μας να καταλάβουμε τι θα γίνει τώρα. Ακούσαμε ότι ο κύριος Καλογρίτσας έχει κάποια προβλήματα και δεν θα πάρει την άδεια. Εγώ δηλώνω ότι ο πρώτος επιλαχών είμαι εγώ και είμαι έτοιμος μέσα στις επόμενες μέρες να πληρώσω την πρώτη δόση από τα 61,5 εκατομμύρια ευρώ και να πάρω την άδεια. Αυτή η δήλωσή μου είναι επίσημη και ταυτόχρονα θέλω να επαναλάβω το αίτημα προς τα κανάλια που δεν έχουν πάρει άδεια ότι είμαι διατεθειμένος να αποκτήσω τα κανάλια τους για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίες. Αν γίνει αυτό εντός των ημερών μπορούμε να πληρώσουμε την πρώτη δόση».

Για το αν υπάρχει κάποια συζήτηση με κάποιο κανάλι: «Συζητήσεις δεν υπάρχουν και δεν είναι και ορθό αυτό αν δεν έχεις άδεια να διεξάγεις διαπραγματεύσεις. Εγώ έκανα μια προκαταρκτική πρόταση. Σήμερα υποθέτω ότι έχω περισσότερες πιθανότητες να γίνω κάτοχος της τηλεοπτικής άδειας και σε αυτά τα πλαίσια επαναλαμβάνω ότι είμαι διατεθειμένος να διαπραγματευτώ με Alpha και Star. Σίγουρα αν λάβω αρνητικές απαντήσεις, τότε αυτοί θα πρέπει να κάνουν περικοπές στις θέσεις των εργαζομένων και εμείς να κάνουμε από την αρχή ένα νέο κανάλι. Εντός των 90 ημερών, όπως έχει οριστεί από το κράτος, θα λύσουμε αυτό το θέμα. Θεωρώ ότι θα ήταν πιο σωστό να διατηρήσουμε τους εργαζομένους που δουλεύουν».

Για τα χαρακτηριστικά του καναλιού που επιθυμεί και αν αυτά θα συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα του: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας. Αυτό το κανάλι δεν θα είναι η εξαίρεση».



 


ΠΗΓΗ: sdna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *