Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Αφιέρωμα: Η μικρότερη μητέρα του κόσμου γέννησε σε ηλικία 5 ετών

Είχε έμμηνο ρύση 2 ετών και στα 4 το σώμα γυναίκας. Οι γιατροί διέγνωσαν «πρώιμη ήβη», αλλά το κορίτσι δεν αποκάλυψε ποτέ το όνομα του πατέρα του παιδιού της 



Τον Σεπτέμβριο του 1933 μια φτωχή οικογένεια ανθρακωρύχων που ζούσε σε ένα απομακρυσμένο χωριό στο Περού έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, την Λίνα. Πριν κλείσει τα πέντε, η κοιλιά της Λίνας Μεδίνα άρχισε να φουσκώνει σε ακραίο βαθμό. Οι γονείς της σκέφτηκαν ότι είχε κάποιον καοήθη όγκο. 

AdTech Ad
Οι «κομπογιαννίτες» του χωριού της έκαναν διάφορα γιατροσόφια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Έχει ένα όγκο στην κοιλιά, σατανικό, που δεν μπορούμε να κάνουμε καλά», είπαν στον πατέρα της.«Παρ’ την και πήγαινε την στο νοσοκομείο της πόλης. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο». 

Ο πατέρας της με δισταγμό την πήγε στο νοσοκομείο της κοντινότερης πόλης, στο Πίσκο. Ο Δρ Τζεράλντο Λοζάντα που την ανέλαβε, όταν την εξέτασε έμεινε έκπληκτος. Διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι ήταν έγκυος και μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, καθώς έμπαινε στον 8ο μήνα της. Ο θεράπων γιατρός τη μετέφερε σε ένα νοσοκομείο στη Λίμα για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση της εγκυμοσύνης της. Εκεί η διάγνωση επιβεβαιώθηκε. Η Λίνα είχε γεννηθεί με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται «πρώιμη ήβη», δηλαδή πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής ανάπτυξης. 

 
Τα περισσότερα κορίτσια αρχίζουν να μπαίνουν στην εφηβεία γύρω στην ηλικία των δέκα. Η Λίνα είχε έμμηνο ρύση από την ηλικία των δύο ετών και είχε αποκτήσει ένα πλήρες γυναικείο σώμα μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών. Η Λίνα Μεδίνα έγινε επίσημα η νεότερη μητέρα στην ιστορία της ιατρικής. Γέννησε με καισαρική τομή στις 14 Μαΐου 1939, λόγω της μικρής της λεκάνης. Το νεογέννητο αγοράκι ζύγιζε 2.700 και ήταν απόλυτα υγιές και σωστά ανεπτυγμένο. Η Λίνα του έδωσε το όνομα Τζεράλντο από τον γιατρό που την ξεγέννησε. Μητέρα και βρέφος έφυγαν από την κλινική μετά από λίγες μέρες. 

Οι εξετάσεις πριν και μετά τη γέννα έδειξαν ότι η 5χρονη είχε συλλάβει με τον φυσιολογικό τρόπο.
Οι αρχές της Λίμα συνέλαβαν αμέσως τον πατέρα της με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου και της αιμομιξίας, αλλά πολύ γρήγορα αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων εις βάρος του. Η Λίνα Μεδίνα ποτέ δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού της. Μετά από επανεξέταση της υπόθεσης το 1955, ένα άρθρο έγραφε: «Οι Ινδιάνοι στα απομακρυσμένα χωριά των Άνδεων, όπως σε αυτό που γεννήθηκε και μεγάλωσε η Λίνα, έκαναν συχνά γιορτές, οι οποίες συχνά κατέληγαν σε όργια, όπου ο βιασμός δεν ήταν ασυνήθιστο φαινόμενο». Πολλοί όλα αυτά τα χρόνια έκαναν λόγο για απάτη. Όμως τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν το γεγονός, βάσει βιοψιών, ακτινογραφιών στον εμβρυικό σκελετό εντός της μήτρας και ενός αριθμού φωτογραφιών που είχαν τραβήξει στο νοσοκομείο, οι θεράποντες ιατροί της. Η πρόωρη εφηβεία σε υπερβολικό βαθμό σε παιδιά κάτω των 5 ετών είναι σπάνια, όχι όμως και απίθανη. 

 
Ο Τζεράλντο μεγάλωσε με την εντύπωση πως η Λίνα ήταν η μεγάλη του αδελφή, αλλά στην ηλικία των 10 ετών έμαθε πως τελικά είναι η μητέρα του. Αν και μεγάλωσε χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, πέθανε το 1979 σε ηλικία 40 ετών από μία ασθένεια του μυελού των οστών. Η Λίνα έγινε μητέρα για δεύτερη φορά στα 39 της χρόνια το 1972. Παντρεύτηκε τον Ραούλ Τζουράντο και μαζί απέκτησαν άλλο ένα αγοράκι. Σήμερα είναι 82 χρόνων και ζει σε ένα χωριό στο Περού, ψηλά στις Άνδεις, κρατώντας επτασφράγιστο το μυστικό της. 


Από τη mixanitouxronou.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *