Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΕΜΑ: Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας για την Ευρωπαΐκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Σκύδρας, στο πλαίσιο της προώθησης και της υλοποίησης, στο μέτρο του εφικτού, συλλογικών προσπαθειών κι ενεργειών που συμβάλλουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας, συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαΐκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ.), η οποία πραγματοποιείται από την Παρασκευή 16 έως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016. 
 
Πρόκειται για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό θεσμό που καθιερώθηκε το 2002 , κι από την Ευρώπη εξαπλώθηκε σε αρκετές χώρες των άλλων ηπείρων. Σ΄εθνικό δε επίπεδο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Σκοπός της Ε.Ε.Κ. είναι η παρότρυνση και η προτροπή των πολιτών για τη χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων τρόπων και μέσων μετακίνησης ανθρώπων, προϊόντων και υπηρεσιών, στο βαθμό φυσικά που αυτό μπορεί να υλοποιηθεί, π.χ. περπάτημα, ποδήλατο, μαζικά μέσα μεταφοράς. Το ιδιωτικό αυτοκίνητο όσο αναγκαίο κι αν θεωρείται για τις μετακινήσεις, εντούτοις υπάρχουν δυνατότητες και περιθώρια για να μειωθεί η χρήση του, ώστε αναλογικά να μειωθούν όλες οι αρνητικές συνέπειες της κυκλοφορίας του, όπως για παράδειγμα το μποτιλιάρισμα, ο θόρυβος, τα καυσαέρια, το άγχος, τα νεύρα και γενικότερα συνθήκες και καταστάσεις που κοστίζουν ακριβά κι επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία των πολιτών. Το σύνθημα της Ε.Ε.Κ για φέτος είναι «Έξυπνη κινητικότητα. Ισχυρή οικονομία» (Smart mobility. Strong economy). Δηλαδή, επιλέγουμε την ιδανικότερη λύση προσαρμόζοντας συνήθειες και συνδυάζοντας τους ορθολογικότερους τρόπους μετακίνησης και μεταφοράς. 
 
Ο Δήμος Σκύδρας λαμβάνει μέρος στην Ε.Ε.Κ. 2016 μαζί με εκατοντάδες φορείς και εκατομμύρια ανθρώπων απ΄όλο τον κόσμο. Προσκαλώ, λοιπόν, και φέτος τους συμπολίτες μας, σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο, και ειδικά τους νέους ανθρώπους να συμβάλλουν σ΄αυτήν την παγκόσμια δράση, ώστε να λάβει τα μόνιμα χαρακτηριστικά που θα βελτιώσουν και θ΄αναβαθμίσουν τις συνθήκες και την ποιότητα της ζωής όλων των συμπολιτών μας. Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *