Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Όλα τα «χτυπήματα» από την πρώτη ως την τέταρτη άδεια

Ποια ήταν τα ποσά που προσέφεραν οι οκτώ υποψήφιοι για να πάρουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες; Δείτε πόσα χρήματα έδωσαν οι υποψήφιοι καναλάρχες σε κάθε γύρο.



Κάποιοι μπήκαν το πρωί της Τρίτης στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας αποφασισμένοι να πληρώσουν υψηλό τίμημα για να αποκτήσουν άδεια για τηλεοπτικό σταθμό πεναλλαδικής εμβέλειας. Άλλοι συμμετείχαν στη δημοπρασία με προσφορές που αποδεικνύνουν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν μια... περιουσία για να αποκτήσουν την άδεια.



Ο ΣΚΑΪ, η εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα, ο ΑΝΤ1 και η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη επικράτησαν. Τι συνέβη, όμως, σε κάθε γύρο για την κάθε μία από τις άδειες; Τι ποσά «έπέσαν» στο τραπέζι;


Η πρώτη άδεια κατέληξε στον ΣΚΑΪ, ο οποίος προσέφερε 43, 6 εκατομμύρια ευρώ επικρατώντας της προσφοράς Καλογρίτσα για... μόλις 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Ο ALPHA προσέφερε τα μισά, δηλαδή 30,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι, σε αντίθεση με τις προβλέψεις πριν από την έναρξη της διαδικασίας, δεν έδειξαν διάθεση να «καθαρίσουν» νωρίς (ή δεν περίμεναν ότι θα γίνουν τόσο υψηλές προσφορές) και προτίμησαν να μείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι είχαμε: Σαββίδης 20 εκατομμύρια, Μαρινάκης 20,5, Κύπριοι 15,5, ΑΝΤ1 13,5 και STAR 8 εκατομμύρια ευρώ.

Στην διαδικασία για την δεύτερη άδεια, οι προσφορές ήταν σαφώς πιο... ισορροπημένες με εξαίρεση το STAR και την εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, καθώς και οι δύο ως το τέλος δεν έδειξαν να μπορούν ή να θέλουν να «χτυπήσουν» τους άλλους. Με 52,6 εκατομμύρια ευρώ η άδεια αυτή κατέληξε στην εταιρεία Καλογρίτσα, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να διπλασιάζει το ποσό που είχε προσφέρει για την πρώτη άδεια και να δίνει 46,2 εκατομμύρια ευρώ, τον ALPHA επίσης να παίζει δυνατά με 41,5 εκατομμύρια ευρώ, τον Ιβάν Σαββίδη με 38,5 και τον ΑΝΤ1 με 36,5 εκατομμύρια ευρώ. Η κυπριακή εταιρεία έδωσε 18 εκατομμύρια ευρώ και το STAR 8 εκατομμύρια, όπως και για την πρώτη άδεια. Η διαδικασία διήρκησε 78 γύρους.

Για την τρίτη άδεια οι υποψήφιοι ήταν πια έξι. Μετά από 99 γύρους, ο ΑΝΤ1 καταφέρνει να την πάρει με 75,9 εκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας πίσω την προσφορά Μαρινάκη με 63,8 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και αυτή του Ιβάν Σαββίδη με 52 εκατομμύρια ευρώ. Στα 46 εκατομμύρια ήταν η προσφορά του οι ALPHA, οι Κύπριοι έδωσαν 18 και το STAR 10 εκατομμύρια ευρώ.

Πέντε υποψήφιοι για μια άδεια στον τελευταίο γύρο. STAR και Kύπριοι εξακολουθούν να κινούνται χαμηλά και οι προσφορές τους δεν ξεπερνούν τα τα 13,5 και 18 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Το... παιχνίδι παίζεται με ALPHA, Σαββίδη και Μαρινάκη, με τον τελευταίο τελικά μετά από 117 γύρους να παίρνει την άδεια έναντι 73,9 εκατομμυρίων ευρώ. Οι άλλοι δύο έμειναν ως επιλαχόντες στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Ο ALPHA έφτασε στα 61 εκατομμύρια ευρώ, η κυπριακή εταιρεία έμεινε στα 18 και το STAR ανέβασε την δική του, σε σχέση με τις προηγούμενες, στα 13,5 εκατομμύρια ευρώ.




πηγη: sdna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *