Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος - Κατέφυγε στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας

Ήταν 63 ετών και έπασχε από καρκίνο - Tο μήνυμα που άφησε


Σε ηλικία 63 ετών και με μη υποβοηθούμενη ευθανασία, πέθανε χθες το βράδυ ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος οποίος έπασχε από καρκίνο. "Πίστευα και πιστεύω ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να επιλέξει το πότε και το πώς του θανάτου του. Μανιάζω στη σκέψη ότι ο γιατρός, ο παπάς ή ο εισαγγελέας έχει δικαίωμα να σου υπαγορεύσει εκείνος τους όρους του θανάτου σου. Κι αυτή μου η πεποίθηση έγινε ακόμη πιο βιωματική διότι όλους αυτούς τους μήνες είδα στα νοσοκομεία εξαιρετικά καταθλιπτικές, απάνθρωπες σκηνές."

 Η τελευταία του επιστολή που δημοσιεύεται στο prettylife.gr Η τελευταία μου νοσηλεία στο νοσοκομείο πιστοποίησε τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας μου. Είναι, πλέον, θέμα λίγων εβδομάδων. Αναστοχαζόμενος την εμπειρία των πρόσφατων μηνών και μπροστά στο φάσμα της περαιτέρω σωματικής και πνευματικής φθοράς μου, αποφάσισα απόψε να δώσω μόνος μου, ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό μου, το τέλος που μου ταιριάζει. Να φύγω εν ειρήνη και εν συνειδήσει. Έζησα με αξιοπρέπεια. Με αξιοπρέπεια επέλεξα να πεθάνω. Αποχαιρετώ με αγάπη όλους εκείνους που δεν πρόλαβαν να με αποχαιρετίσουν, και ζητώ κατανόηση από τους δικούς μου ανθρώπους, στους οποίους δεν έδωσα την ευκαιρία να μου κλείσουν τα μάτια. Έζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *