Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ετήσια σύναξη κατηχητών και στελεχών στην Ι. Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, στις 17.00, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας η καθιερωμένη ετήσια σύναξη των Κατηχητών και των Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως.


Η έναρξη της Συνάξεως πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο

Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος καλωσόρισε τους παρισταμένους και έδωσε τον λόγο στον Πρωτοπρ. Ελευθέριο Χαραλαμπίδη (Δρ.Θ.), Υπεύθυνο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησιαστικό έργο Χριστοκεντρικό και Εκκλησιοκεντρικό».

Ο εισηγητής τόνισε ότι θεμέλιο και επίκεντρο κάθε εκκλησιαστικής δραστηριότητας (κατηχητικής, φιλανθρωπικής, εκπαιδευτικής κ.ά.), σε κάθε περίπτωση οφείλει να είναι το πρόσωπο του Χριστού και ο θεσμός της Εκκλησίας. Με το πρόσωπο του Χριστού θα πρέπει να συνδέονται πάντοτε, όχι μόνον η δογματική διδασκαλία αλλά και η χριστιανική ζωή, ως εφαρμογή των εντολών του, οι λειτουργικές τέχνες και κάθε μορφή κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας. Η σύνδεση όμως με το πρόσωπο του Χριστού δεν γίνεται με αφηρημένο τρόπο, αλλά μέσα από την ένταξη του ανθρώπου στην Εκκλησία. Ο σεβασμός στην Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας, η υπακοή και η ευλογία των ποιμένων Της παρέχουν στην απαραίτητη πνευματική ασφάλεια σε κάθε πνευματική δραστηριότητα. Στον αντίποδα βρίσκονται η ιδιορρυθμία, η αυτάρκεια και η απομόνωση και η πλάνη. Είναι απαραίτητο η διακονία των κατηχητών και των στελεχών να γίνεται με εκκλησιαστική συνείδηση και να εμπνέει την εκκλησιαστική συνείδηση μέσα από όλες τις μορφές της. Ο ομιλητής παρουσίασε επίσης σειρά διευκρινιστικών παραδειγμάτων από την καθημερινότητα της ποιμαντικής διακονίας.
Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση.

Την Σύναξη ολοκλήρωσε ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες και ευχές σε όλους τους παρισταμένους για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο έργο της Εκκλησίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *