Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΕΕΕΕΚ Αριδαίας – Το νέο σχολείο Ειδικής Αγωγής Β/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αλμωπίας

Τη σχολική χρονιά 2016-2017 ξεκίνησε την λειτουργία του το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αριδαίας. Πρόκειται για ένα Δημόσιο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σε αυτό φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες – αναπηρίες, ηλικίας 12-24 χρονών. Πιο συγκεκριμένα, το μαθητικό δυναμικό του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας αποτελείται από παιδιά με αυτισμό, σύνδρομο DOWN, παραπληγίες (σε αναπηρικά αμαξίδια), αλλά και παιδιά που έχουν ελαφρά ή βαριά νοητική υστέρηση.

Στο ΕΕΕΕΚ Αριδαίας λειτουργούν ως βασικά εργαστήρια:

1. Το εργαστήριο Πληροφορικής, όπου βασικός σκοπός είναι να αποκτήσουν οι μαθητές μία σφαιρική αντίληψη των Νέων Τεχνολογιών σε βάθος, ανάλογο με τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους και σε εύρος όσο το δυνατόν μεγαλύτερο.
2. Το εργαστήριο Ανθοκομίας-Κηπουρικής, σκοπός του οποίου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα διάφορα είδη φυτών και τις διαφορές μεταξύ τους, τις μεθόδους καλλιέργειάς τους, τα στάδια ανάπτυξής τους, τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια τους, αλλά πάνω από όλα να συνειδητοποιήσουν τη χρησιμότητα και τη σημασία των φυτών στη ζωή του ανθρώπου. Άμεση προτεραιότητα είναι η εγκατάσταση θερμοκηπίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου, έτσι ώστε να είναι εφικτή η πρακτική εξάσκηση των μαθητών μας και η άμεση σύνδεση τους με την τοπική αγορά.
3. Το εργαστήριο Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής, στο οποίο οι μαθητές λαμβάνουν βασικά εφόδια για την αυτόνομη διαβίωσή τους. Επίσης, στα πλαίσια αυτού του εργαστηρίου, υπάρχει η δυνατότητα σίτισης όλων των μαθητών και η άσκησή τους στην προετοιμασία γευμάτων –πρωινό, δεκατιανό & μεσημεριανό.
4. Το εργαστήριο Χειροτεχνίας-Καλλιτεχνικών, στα πλαίσια του οποίου οι μαθητές εκφράζονται μέσα από τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.
Η οικονομική κρίση έχει ως δυσάρεστη συνέπεια την υποχρηματοδότηση των σχολείων αυτού του τύπου και οποιαδήποτε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη.
Θεωρούμε ότι η συμβολή της τοπικής κοινωνίας της Αλμωπίας, που στο παρελθόν έχει αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία, θα είναι πολύτιμη και θα αποτελέσει μια ισχυρή πηγή ενίσχυσης του έργου μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας γνωστοποιούμε ότι καθημερινά (08:15πμ-13:15μμ) μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στον τηλεφωνικό αριθμό 2384022215, για οποιαδήποτε πληροφορία.


Το ΕΕΕΕΚ Αριδαίας συστεγάζεται με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας (Παύλου Μελά 26- έναντι Κέντρου Υγείας Αριδαίας)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *