Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Νέα απίστευτη τουρκική πρόκληση - «Ξέφυγαν» και μιλάνε πλέον ανοιχτά για πόλεμο!

Εκτός ελέγχου πια η κατάσταση με την επικίνδυνη αλυτρωτική ρητορική της Τουρκίας - «Θα πάω στα (ελληνικά) νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική και θα τη στείλω με κούριερ στην κυβέρνηση της Ελλάδας», δήλωσε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τανζού Οζτζάν, στην τουρκική Βουλή



Σε μια νέα - άκρως προκλητική - δήλωση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Τανζού Οζτζάν, κατά την ομιλία του στην τουρκική Βουλή.

«Θα πάω στα νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο Οζτζάν.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο οι φόβοι που κατά καιρούς έχει εκφράσει το Newsbomb.gr, μέσα από αλλεπάλληλα και εκτενή ρεπορτάζ, σχετικά με το «κρεσέντο» αλυτρωτισμού και ψευτο-μεγαλοϊδεατισμού που διακατέχει την πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας.

Είναι δε εξίσου φανερό πως η Άγκυρα εφαρμόζει απαρέγκλιτα ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο, με το οποίο αμφισβητεί ανοικτά και απροκάλυπτα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, επιμένοντας, αφενός, στη ρητορική του μίσους και της πρόκλησης, αφετέρου επιμένοντας στην θεωρία για τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, αλλά και στην αναίρεση διεθνών συμφωνιών, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης.



Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του κόμματος CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε δηλώσει προ ημερών ότι «18 μικρά νησιά κατέχονται από την Ελλάδα» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχει πει: «Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».



Ο ίδιος, μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα (05/12/2016), έβαλε στο στόχαστρο και την Κύπρο, τη στιγμή που το Κυπριακό βρίσκεται πλέον στην πιο κρίσιμη καμπή του.

Εκβιασμοί με φόντο την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών


Το βρώμικο παιχνίδι της Άγκυρας έχει, ωστόσο, κι έναν ακόμη σκοπό: χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης προς την Ελλάδα αναφορικά με την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφύγει στη χώρα μας, αμέσως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Μιλώντας χθες, Τετάρτη (07/12/2016) στο τουρκικό TRT, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι και οι οκτώ είναι πραξικοπηματίες. «Επιθυμούμε την άμεση έκδοση αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη (06/12/2016) το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοση τριών Τούρκων αξιωματικών (από τους οκτώ συνολικά), ενώ ασκήθηκε έφεση σε δικαστική απόφαση της αμέσως προηγούμενης μέρας, που απέρριπτε το αίτημα έκδοσης άλλων τριών.

 
 
www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *