Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Σμύρνη 1922: Συγκινητικό βίντεο-ντοκουμέντο βρέθηκε μετά από 86 χρόνια [ΒΙΝΤΕΟ]

Με μια μηχανή 35 mm, απεικονίστηκαν πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.



Ο γεννημένος το 1895 George Magarian, σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο της Τουρκίας. Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) ή YMCA.





Αν και η YMCA δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση, το 1922 την περίοδο δηλαδή των γεγονότων στη Μικρά Ασία, οργάνωσε δομές ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας. Ταυτόχρονα όμως με μια μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.






Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες παρέμειναν επί 86 χρόνια στο διαμέρισμα της συζύγου του, στη Νέα Υόρκη. Όλοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους, έως ότου το 2008 ο εγγονός του βρήκε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο, το έσωσε από τη φθορά του χρόνου, και έτσι, είμαστε σήμερα σε θέση να δούμε σήμερα αυτά τα μοναδικά σπαράγματα της μνήμης.

Το βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε στη συνέχεια, ανέβασε στο διαδίκτυο ο εγγονός του George Magarian και κινηματογραφιστής Robert Davidian.
bites.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *