Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Δήμαρχος Αλμωπίας: «Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται όπως θέλει ο κύριος Πασόης»

Οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν πάντα σύμφωνα με το νόμο. Ως Δήμαρχος δεν έχω αυτήν την ελαφριά αίσθηση στην εφαρμογή του Νόμου όπως ο κύριος Πασόης. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται επειδή μας αρέσει ή δε μας αρέσει, ούτε ψηφίζουμε για το αν θα τον εφαρμόσουμε ή όχι. Εφαρμόζεται γιατί υπάρχει και κανένας δεν είναι υπεράνω.



Η εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι μια τυπική εκλογική διαδικασία, όπου υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν για να εκλεγεί ένας με πλειοψηφία. Ο νόμος ορίζει ότι ο πρόεδρος πρέπει να είναι πρόσωπο από την πλειοψηφούσα δημοτική ομάδα. Η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας αφού συνεδριάσει προτείνει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Η συνεδρίαση αυτή έγινε και η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας πρότεινε για πρόεδρο τον κ. Σίμο Σωτηριάδη. Στην συνεδρίαση εκείνη δεν καταγράφηκαν αντιδράσεις ως προς το πρόσωπο του προέδρου από κανένα μέλος της πλειοψηφίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αποκεντρωμένη διοίκηση εφαρμόζοντας συγκεκριμένη εγκύκλιο αποφάσισε ότι με τις ψήφους της πρώτης Κυριακής είχε ουσιαστικά εκλεγεί πρόεδρος.

Στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής, με πνεύμα διαπαραταξιακότητας όπως ο νόμος ορίζει, πρότεινα στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων να περιμένουμε την απόφαση της εποπτεύουσας αρχής. Αυτό έγινε αρχικά δεκτό από τον κ. Πασόη. Στην πορεία όμως κατόπιν περίεργων συνεννοήσεων υπαναχώρησε. Θέλησε να αναγάγει ένα θέμα που θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί διαπαραταξιακά προς όφελoς του Δήμου σε μείζον ζήτημα αντιπαράθεσης αγνοώντας και ευτελίζοντας παντελώς το πνεύμα του νόμου που επιζητά συναίνεση εκμεταλλευόμενος ευκαιριακά τη συγκυρία.

Ας κρίνουν λοιπόν οι πολίτες τι είναι ηθικό και ταυτόχρονα συμφέρον για τον τόπο. Η εφαρμογή των νόμων της πατρίδας ή η άσκηση πίεσης στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να παραιτηθεί, μέσα από μια σειρά υπόγειων διαδρομών και ανίερων συμμαχιών της αντιπολίτευσης με όποιον μπορεί να εκμεταλλευτεί προκειμένου να πετύχει το σκοπό της.

Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *