Κυριακή 2 Απριλίου 2017

IALMOPIA LIVE: Συζήτηση για το θέμα των αδέσποτων σκύλων στην Αριδαία και επιστολή διαμαρτυρίας με 1779 υπογραφές πολιτών! [ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ]

Φάκελος αδέσποτα Αλμωπίας: Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί (22/3) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αλμωπίας συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα, τους εκπροσώπους διαμαρτυρόμενων πολιτών της Αλμωπίας και τον Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαίας "ΕΛΠΙΔΑ". 

Αφορμή της συνάντησης και της συζήτησης ήταν η επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα των αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων στην Αριδαία, καθώς οι κάτοικοι της Αριδαίας με την παρούσα επιστολή όπως αναφέρουν: "επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά σε σχέση με τα αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά."


Μαζί με την επιστολή διαμαρτυρίας λοιπόν για το θέμα των αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων στην Αριδαία υποβλήθηκαν 59 σελίδες με 1779 υπογραφές κατοίκων της περιοχής μας όπως επίσης και 6 φωτογραφίες (ντοκουμέντα συμπολιτών που ταϊζουν ωμό κρέας τα σκυλιά) 


Στο ξεκίνημα της συζήτησης ο κ. Αβραμίκας ανέφερε: "Για τα δεσποζόμενα ζώα υπεύθυνη είναι η αστυνομία σύμφωνα με τη νομοθεσία και όχι ο Δήμος. Εμείς σαν Δήμος έχουμε κάνει τα πάντα, ό,τι προβλέπεται απ' τη νομοθεσία σχετικά με τη στείρωση και τον εμβολιασμό των ζώων."


Στη συνέχεια η εκπόσωπος πολιτών της επιστολής διαμαρτυρίας  Όλγα Τενεκετζή τόνισε πως: "Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, φοβάται να περπατήσει στο δρόμο. Υπάρχουν πάνω από 87 επιθέσεις και 15 δαγκώματα των ζώων σε ανθρώπους! Όμως για κάποιους τα αδέσποτα της πόλης μας είναι Ιερές αγελάδες της Ινδίας!"


Τέλος, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας κ. Φώτης Παραστρατίδης απαντώντας χαρακτηριστικά: "Είμαστε ενεργοί πολίτες που βοηθάμε τους συμπολίτες μας. Αναγνωρίζουμε όντως ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην πόλη μας. Ή θα συνεργαστούμε λοιπόν όλοι μαζί ή θα αρχίσουμε τις κοκορομαχίες και θα χάσουμε την ουσία!"




Δείτε στο παρακάτω βίντεο του ialmopia αποσπάσματα από την συζήτηση και τι ειπώθηκε για τα αδέσποτα της Αλμωπίας:






Η επιστολή διαμαρτυρίας πολιτών:




ialmopia.gr

8 comments:

  1. Ας ξεκινήσετε πρώτα με τα αδέσποτα και εχουν σειρά και τα δεσποζόμενα...τα αδέσποτα είναι πιο πολλά από τα δεσποζόμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO THEMA EINAI OTI KATHE FORA GINONTAI TA IDIA PRAGMATA KAI KATHE FORA DEN GINETAI TIPOTA APOLYTOS. YPARXEI SOBARO PROBLHMA DIMARXE KANTE KATI GIA NA MIN TA BREITE OLA AYTA MPROSTA SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάντε κάτι και αφήστε τους φιλοζωους αλλά όχι φιλανθρωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλόζωοι ΟΧι φιλανθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απευθύνω έκκληση στον κύριο Αβραμίκα, και τον παροτρύνω να μας παρουσιάσει την σχετική νομοθεσία (ΦΕΚ), την οποία να εμφαίνεται, -καθαρά και αναντίρρητα-, η ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας το θέμα των δεσποζομένων σκύλων -και γατών παρακαλώ-. Επιπλέον, να ενημερώσει τους δημότες Αριδαίας για τον ακριβή αριθμό των δεσποζομένων σκύλων και γενικά την ταξινόμηση τους. Παράλληλα όμως οφείλει να επισημάνει και αναγνωρίσει ό,τι:α. υπάρχει ανεξακρίβωτος και πληθώρα αριθμού σκύλων, -Μη Δεσποζομένων-, που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην Αριδαία. β. οι δημότες παραμένουν έκθετοι-απροστάτευτοι, τόσον στους επιθετικούς σκύλους, όσον και στους ρυπαρούς δρόμους και την μολυσμένη ατμόσφαιρα της πόλεως. ΄Ο,τι τα μέτρα που λαμβάνονται, κατά βάσιν από τον φιλο-ζωϊκό σύλλογο, δεν αποτελούν δικαιολογία στα όσα ημίμετρα ο Δήμος αδρανεί να ολοκληρώσει και δραστηριοποιήσει. Συνετόν είναι να αναλαμβάνονται οι ευθύνες, ώστε να μην επιρρίπτονται εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας. πχ. Έχετε ειδική ομάδα περισυλλογής των αδεσπότων ζωών; έχετε τα υλικά και τα μέσα περισυλλογής τους; έχετε τον αναγκαίο αριθμό υγειονομικού υλικού; Όλα αυτά δεν αποτελούν εξοπλισμό της ΕΛ.ΑΣ φυσικά. Τί, επακριβώς, προβλέπει η Νομοθεσία; Μην εθελοτυφλούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η κατάσταση είναι εκτος ελέγχου διότι κάποια ατέλεια του νόμου,κάποια κακή ερμηνεία της, κάποια πρανόηση επιτρέπει αυτό το χάος.Συγχαρητήρια στον κ.Λαζόπουλο για τις απόψεις τους και την ευθικρισία του.Οι απόψεις των πολιτών στις ιδιωτικές τους συζητήσεις είναι καθολικά υπερ του άμεσου συμαζέματος των αδέσποτων.Είναι ξεκάθαρο ότι οι δήθεν φιλοζωοι κωλυσιεργούν, καθυστερούν,δυσκολεύουν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε βελτίωση της εικόνας της πόλης.Θα το επιτρέψουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οι φιλόζωοι της Αριδαίας θέλουν να βλέπουμε όλοι μας τα αδέσποτα στους δρόμους χωρίς καμιά αλλαγή! Έτσι να συνεχιστεί η κατάσταση.Εκτος κι αν φιάξουμε ένα ξενοδοχείο για τα αδέσποτα με άδεια απ τον ΕΟΤ, με φρέσκο γάλα ημέρας,κρέας πρώτης ποιότητας και άλλα καλούδια για τα καυμένα τα αδέσποτα.Υπάρχουν ορφανά? ε και? υπάρχουν άστεγοι ? ε και ? υπάρχουν άνθρωποι χωρις καμιά βοήθεια? ε και ? εμεις θα σώσουμε τα αδέσποτα! Είμαστε ..φιλόζωοι!Δοξάστε μας @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλουμε να βοηθήσετε όλοι με την
    Θετική σας άποψη τα πολλά παιδιά
    ΕΠΆΝΩ στην περικλεια και στην Λαγγαδια θελουνε εδώ και χρόνια
    μια καινούργια παιδική χαρά στην
    Λαγγαδια η προηγούμενη έχει κατασκευαστεί πριν σαράντα χρόνια
    σας ευχαριστούμε γιαγιάδες παππουδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *