Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Συσκέψεις για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος στο Δήμο Αλμωπίας

Δύο συσκέψεις για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος πραγματοποίησε το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας στις 05 και 06 Απριλίου 2017.

Η πρώτη σύσκεψη είχε ως θέμα την διαχείριση των υποπροϊόντων επεξεργασίας ξύλου (πριονίδια) και έγινε στο Κέντρο Νεότητας της Τοπικής Κοινότητας Προμάχων. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Αλμωπίας κύριος Αβραμίκας Στέφανος, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αλμωπίας του Δήμου Αλμωπίας κύριος Γούδης Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Βέσκος Δημήτριος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κύριος Αργυράκης Στέφανος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας κύριος Ιατρίδης Γεώργιος, εκπρόσωποι εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο τουcompost, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της επεξεργασίας ξύλου.

Η δεύτερη σύσκεψη είχε ως θέμα την διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.), έγινε στο Δημαρχείο Αριδαίας. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Αλμωπίας κύριος Αβραμίκας Στέφανος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλμωπίας κύριος Γεωργίου Χρήστος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κύριος Πατσιάς Ιωάννης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κύριος Αργυράκης Στέφανος, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δήμου Αλμωπίας κυρία Παπαδοπούλου Σαπφώ, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας κύριος Ιατρίδης Γεώργιος, Πρόεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλμωπίας.

Αντικείμενο και των δύο συσκέψεων ήταν η ενημέρωση των παρευρισκόμενων για την διαχείριση των δύο κατηγοριών αποβλήτων σύμφωνα πάντα με την κείμενη Νομοθεσία.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Αλμωπίας κύριος Αβραμίκας Στέφανος, αφού καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους, ανέφερε ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας αποδεικνύει καθημερινά το ενδιαφέρον του για την προστασία του Περιβάλλοντος, ζήτησε απ’ όλους την τήρηση της Νομοθεσίας για τα παραπάνω απόβλητα και ότι από την πλευρά του Δήμου θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν οι άσχημες εικόνες που όλοι μας έχουμε από την ανεξέλεγκτη διάθεση των μπαζοαπορριμμάτων.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κύριος Πατσιάς Ιωάννης, ανέφερε ότι κύριος στόχος όλων θα πρέπει να είναι η πρόληψη, επεσήμανε την συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των φορέων για την λύση του προβλήματος και ότι θα είναι δίπλα σε όσους χρειαστούν την βοήθεια του σε θέματα ενημερώσεων και Νομοθεσίας.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κύριος Αργυράκης Στέφανος που ήταν και ο βασικός ομιλητής και των δύο συσκέψεων, ανέλυσε το χρόνιο αυτό πρόβλημα σε όλες τις διαστάσεις του, αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την διαχείριση των υποπροιόντων ξυλείας και Α.Ε.Κ.Κ. και στις επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας, στον υδάτινο αγωγό και γενικότερα στο περιβάλλον η απόρριψη κυρίως στα ποτάμια μπαζοαπορριμμάτων. Τόνισε επίσης τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων και ακύρωσης των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων που εκτελούνται την χρονική αυτή περίοδο στην Τοπική Κοινότητα Προμάχων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις ποινικές ευθύνες που έχει ο ρυπαίνων σύμφωνα πάντα με την Νομοθεσία και στο ότι το Τμήμα του δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη και όχι στην καταστολή.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι (Πρόεδροι, επιχειρηματίες) αναφέρθηκαν κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την διαχείριση των μπαζοαπορριμμάτων, συμφώνησαν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να το λύσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *