Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Θεοδώρα Τζάκρη: Άμεση η ανταπόκριση της Πολιτείας στην πρωτοφανή καταστροφή από παγετό που έπληξε την Πέλλα

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Φ. Κουρεμπέ στην Πέλλα, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες από τον παγετό της 21 ης και 22 ης Απριλίου περιοχές. 
 
Όπως είχε αποφασιστεί σε επικοινωνία που είχε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ το προηγούμενο Σάββατο 22 Απριλίου, κατά την οποία τον ενημέρωσε για την έκταση και την ένταση των ζημιών που σημειώθηκαν στην Πέλλα εξαιτίας του πρωτοφανούς παγετού, ο κ. Κουρεμπές ανταποκρινόμενος άμεσα πραγματοποίησε αυτοψίες χθες στο αγρόκτημα της Τοπικής Κοινότητας Παναγίτσας και σήμερα στα αγροκτήματα των τοπικών κοινοτήτων Παλαιού και Νέου Μυλοτόπου, Μανδάλου, στο αγρόκτημα Ριζαρίου – Κλησοχωρίου (όπου πραγματοποίησε επίσης αυτοψία σε έκταση περίπου 1500 στρεμμάτων μεταξύ Ριζαρίου και Κλησοχωρίου στην οποία οι καλλιέργειες κερασιών, ακτινιδίων, βερίκοκων, ροδακίνων κλπ στο σύνολό τους καταστράφηκαν ολοσχερώς εξαιτίας του παγετού που σημειώθηκε κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως είχε δεσμευθεί στην κ. Τζάκρη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ριζαρίου και αγρότες που τον είχαν επισκεφθεί στο γραφείο του στην Αθήνα την Μεγάλη Τετάρτη), στο αγρόκτημα της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς – Καρυδιάς (όπου είχαν συγκεντρωθεί αγρότες από τις όμορες τοπικές κοινότητες Σαρακηνών, Κορυφής κλπ) και στα αγροκτήματα των τοπικών κοινοτήτων Περίκλειας και Αρχαγγέλου. Ταυτόχρονα υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν αυτοψίες – προεπισκοπήσεις στο σύνολο των αγροκτημάτων των τοπικών κοινοτήτων ολόκληρου του Νομού Πέλλας ώστε να υπάρξει μια συνολική καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας του πρωτοφανούς σε έκταση και ένταση παγετού. 
 
Σε επικοινωνία που είχαν καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής του με την κ. Τζάκρη, η οποία απουσίαζε λόγω κοινοβουλευτικών καθηκόντων, την ενημέρωσε για την πρωτοφανή ολοσχερή καταστροφή σε μεγάλες σε έκταση περιοχές του Νομού Πέλλας που έπληξε το σύνολο σχεδόν των καλλιεργειών κερασιών, ροδάκινων, μήλων και βερίκοκων που διαπίστωσαν ιδίοις όμασι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα υπηρεσιακά στελέχη του ΕΛΓΑ, για τις οποίες έχουν ήδη ανοίξει αναγγελίες στις κατά τόπους Τοπικές Κοινότητες ώστε οι αγρότες εντός 12 εργασίμων ημερών να υποβάλουν δηλώσεις ζημίας. Όπως ενημέρωσε μάλιστα ο κ. Κουρεμπές την κ. Τζάκρη οι εκτιμήσεις στα αγροτεμάχια των αγροτών που υπέστησαν ζημία θα ξεκινήσουν αμέσως Θεοδώρα Τζάκρη Βουλευτής Πέλλας – ΣΥΡΙΖΑ σελ. 2 από 2 μετά την υποβολή των δηλώσεων και το μόνιμο προσωπικό του ΕΛΓΑ Βεροίας θα ενισχυθεί από τους συμβασιούχους που έχουν ήδη προσληφθεί από τα μέσα Φλεβάρη με οκτάμηνες συμβάσεις από τον ΕΛΓΑ. Προτεραιότητα θα δοθεί στις καλλιέργειες των οποίων επίκειται άμεσα η συγκομιδή τους, όπως κεράσια και βερίκοκα και θα ακολουθήσουν οι εκτιμήσεις σε ροδάκινα, μήλα κλπ, ώστε το εκτιμητικό έργο να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν και οι αποζημιώσεις να καταβληθούν εγκαίρως. 
 
Η κ. Τζάκρη θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της διαδικασίας των εκτιμήσεων και της καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Κουρεμπέ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ σε όλες τις φάσεις αυτής, ώστε να επιτευχτεί ο κοινός στόχος όλων (παραγωγών και πολιτείας) που είναι γρήγορες και έγκαιρες εκτιμήσεις και όσο το δυνατόν ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς των περιοχών που επλήγησαν, που φέτος θα αποτελούν και το μοναδικό τους εισόδημα.-

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *