Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Τελικός Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Ατυχία και διαιτησία στέρησαν τον τίτλο από την ομάδα του ΦΟΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 60-59

Συγκλονιστικός ήταν και ο τρίτος τελικός ανάμεσα σε ΑΟΚ Βέροιας και ΦΟ Αριδαίας με τον τίτλο του Πρωταθλητή να αλλάζει χέρια στα τελευταία δευτερόλεπτα και να καταλήγει στον ΑΟΚ Βέροιας με καλάθι του Μάντσου σχεδόν στη λήξη του αγώνα, δίνοντας το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ' Εθνική στην ομάδα του.

To παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι στο γεμάτο από κόσμο ΔΑΚ Βικέλας με φιλάθλους και των δύο ομάδων. Οι παίκτες του Παναγιώτη Βάτση ήταν αυτοί που μπήκαν από την αρχή του αγώνα καλύτερα έχοντας σταθερά ένα προβάδισμα 5 πόντων, με το οποίο έληξε η πρώτη περίοδος (15-20). Το ίδιο συνέχισε να συμβαίνει και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους γηπεδούχους όμως να πιέζουν σε όλο το γήπεδο και να καταφέρνουν να πάρουν το προβάδισμα στη λήξη του ημιχρόνου (39-35).

Το παιχνίδι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν συγκλονιστικό με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Ο ΦΟ Αριδαίας όσο περνούσε η ώρα κρατούσε το προβάδισμα, ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα με ωραίο μπάσκετ, χωρίς όμως να καταφέρει να ξεφύγει στο σκορ, με τη μέγιστη διαφορά να φτάνει στους 6 πόντους (47-53), 7 λεπτά πριν το τέλος.

Σε εκείνο το σημείο ο 2ος διαιτητής της αναμέτρησης Ελευθεριάδης Πλ. με πολλά λάθος σφυρίγματα κατά των φιλοξενούμενων, κατάφερε να χαλάσει τον τελικό. Χαρακτηριστικό ήταν το σφύριγμα-ανακάλυψη στο 5ο φάουλ του παίκτη των φιλοξενούμενων Τζάτση, όταν αντί για βήματα των γηπεδούχων σφύριξε ανύπαρκτο φάουλ, προκαλώντας την έκρηξη στον πάγκο του ΦΟΑ.

Παρ'όλα αυτά οι παίκτες του ΦΟΑ κατέθεσαν ψυχή και με καλάθι του Στρέπκου 4'' πριν τη λήξη του αγώνα πήραν το προβάδισμα με 58-59. Στον υπολειπόμενο χρόνο όμως και ύστερα από time out των γηπεδούχων και επαναφορά από το κέντρο, ο Μάντσος κατάφερε να ξεμαρκαριστεί από τον αντίπαλο του και με μπάσιμο να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος διαιτητής για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι που θα έκρινε μια κατηγορία, όταν στους δύο προηγούμενους τελικούς σφύριζε έμπειρο δίδυμο. Πάλευε μόνος του ο έμπειρος 1ος διαιτητής της αναμέτρησης Ταρενίδης Στ. (ήταν εξαιρετικός) να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από τα σφυρίγματα του συναδέλφου του, που χάλασαν μια πραγματική γιορτή, στους καλύτερους τελικούς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και γι΄αυτό μόνη υπεύθυνη είναι η ΚΕΔ της ΕΚΑΣΚΕΜ, που θα πρεπε να δώσει εξηγήσεις για την "περίεργη" αυτή επιλογή.

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο πρόεδρος του ΦΟΑ Γιώργος Αποστολίδης δήλωσε: "Χαμόγελα και όχι δάκρυα για αυτήν την παρέα,δυστυχώς ανίκανοι όρισαν τη μοίρα τους και τους στέρησαν τη χαρά ενός πρωταθλήματος...Μόνο περηφάνια για αυτά τα παιδιά και τον κόσμο που ακολούθησε και ντροπή για όσους μετέτρεψαν μια γιορτή σε κωμωδία!!! ΦΟΑ είσαι, γίνεσαι σοφότερος και δεν τα παρατάς".


Δείτε βίντεο με τις καλύτερες φάσεις και το δραματικό φινάλε της αναμέτρησης:



TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 1o(15-20), 2o(39-35), 3o(47-48), 4o(60-59)



ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τούσας):
Τρομπούκης 6, Ουσουλτζόγλου 10(1), Χρυσάφης, Γκανάς, Παπουλίδης 5, Βοργιαζίδης, Καπνάς 2, Ιωαννίδης, Μάντσος 25(2), Λέφας 1, Γκεκόπουλος, Γιαννουζάκος 11(1).

 

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Αμπάρης 2, Κανονίδης 1, Σαμαρτζίδης, Τοπαλίδης 4, Αργυρός, Μπεγλόπουλος 12(2), Τόπκας, Αβραμίδης 16(4), Αμανίδης, Μακρόπουλος 9, Στρέπκος 12, Τζάτσης 3.


Απο το karatzova.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *