Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Προεγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Αλμωπίας για χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού φωτισμού

Έλαβε προέγκριση από τη ΕΤΕπ το αίτημα του Δήμου Αλμωπίας για χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού.

Το έργο θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση του συμβατικού Δημοτικού Φωτισμού από νέο τεχνολογίας LED και εγκατάσταση συστήματος με δυνατότητες τηλεδιοίκησης και ελέγχου διαχείρισης φωτισμού (LMS).

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης σε προηγούμενη εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσίασε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και έδωσε σημαντικές πληροφορίες που καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα.
Η συγκεκριμένη προέγκριση είναι το πρώτο θετικό αποτέλεσμα των επαφών που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη με την ΠΕΤΑ η οποία είναι Αναπτυξιακή Εταιρία της ΚΕΔΕ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΕΝΠΕ η οποία συνάπτει δάνεια για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων με ευνοϊκούς όρους. Στόχος της ΠΕΤΑ είναι η υποστήριξη των ΟΤΑ, μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια, στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα ο Δήμος μας χρωστά περίπου 1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Και πρόσθεσε, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν αφήνει καμία ευκαιρία αναξιοποίητη, αντίθετα αναζητά συνεχώς τρόπους για εξοικονόμηση πόρων και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών με ταυτόχρονη βελτίωση της καθημερινότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *