Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Συγκοινωνιών Υπεραστικών στο Λουτράκι του Δήμου Αλμωπίας

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ»



Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Συγκοινωνιών Υπεραστικών στο Λουτράκι του Δήμου Αλμωπίας, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών κ. Νικόλαου Μαυραγάνη και άλλων επίσημων προσκεκλημένων.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές που επέλεξαν την περιοχή μας για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί σημαντική διαφήμιση για τον τόπο μας καθώς παρέστησαν εκπρόσωποι από τα ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας, δηλαδή άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με τον τουρισμό και μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση τους τουριστικού προϊόντος που προσφέρει ο Δήμος Αλμωπίας.

Όλοι μείνανε έκπληκτοι από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της περιοχής μας, ενώ ο Δήμος Αλμωπίας και η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών που στάθηκαν αρωγοί στη διοργάνωση διένειμαν ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά. Παράλληλα, ο Δήμαρχος πρότεινε να καθιερωθεί δρομολόγιο από όλα τα ΚΤΕΛ της Ελλάδας με προορισμό τόσο τα Λουτρά Πόζαρ, όσο και άλλα σημεία αναφοράς της περιοχής μας, καθώς η τουριστική πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής βασίζεται σε πολλούς άξονες: Με αφετηρία τα Λουτρά, η περιοχή μας προσφέρεται και για φυσιολατρικό τουρισμό (όμορφα μονοπάτια διασχίζουν τα πλούσια δάση μας), θρησκευτικό τουρισμό (Μονή Αγίου Ιλαρίωνα Προμάχων και Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο – Μεταβυζαντινές εκκλησίες: Άγιος Δημήτριος Αετοχωρίου, Αγία Παρασκευή Περίκλειας, Άγιος Δημήτριος Ξιφιανής, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαρεφείου, Άγιος Γεώργιος Άνω Λουτρακίου, Άγιος Νικόλαος Ίδας κ.α.) και ιστορικό τουρισμό (το Κάστρο της Χρυσής, η Γέφυρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Άλωρο, Μνημεία Γ’ Παγκοσμίου Πόλέμου), ενώ παράλληλα δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν οι παραδοσιακοί της οικισμοί (Άνω Γαρέφι, Αετοχώρι, Περίκλεια, Αρχάγγελος) που προσφέρουν στον επισκέπτη πολυποίκιλες εικόνες. Μία πρόταση η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον των διοικούντων και δεσμεύτηκαν να την λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Επίσης, ήρθε σε επαφή με αρκετούς Προέδρους ΚΤΕΛ από όλη την Ελλάδα και τους συζήτησε διάφορους τρόπους συνεργασίας.

Παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των κυριών που συνόδευαν τους συνέδρους στα Λουτρά και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Λουτρόπολη και να ενημερωθούν.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Ιερέας του Λουτρακίου Πατέρας Σολομών που εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ που οι Βουλευτές κ. Γιάννης Σηφάκης και κ. Γιώργος Καρασμάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ζέρζης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης και κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο Διευθυντής των Λουτρών κ. Χρήστος Δήμτσης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λουτρακίου κ. Γιάννης Μποτσφάρης κ.α.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *