Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση με θέμα «Παλαιοντολογία – Σπηλαιολογία στην Αλμωπία» στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Παρουσίαση με θέμα «Παλαιοντολογία – Σπηλαιολογία στην Αλμωπία» διοργάνωσε ο Δήμος Αλμωπίας το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.

Η εκδήλωση αφορούσε στα ευρήματα της Αλμωπίας με επίκεντρο το παλαιοντολογικό και σπηλαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή μας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την επί σειρά ετών επικεφαλής των παλαιοντολογικών ανασκαφών στην περιοχή των Λουτρών κ. Ευαγγελία Τσουκαλά, Καθηγήτρια Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ., η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αλμωπίας για την οργάνωση του οποίου εργάστηκε σκληρά η ίδια και η ομάδα της, στο σπηλαιοπάρκο των Λουτρών και σε άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν στην έντονη δραστηριότητα που ανέπτυξε στην περιοχή μας εδώ και αρκετά χρόνια. Μια δραστηριότητα με σημαντικά ευρήματα, όπως οστά σπηλαιοαρκούδας, ύαινας, λιονταριού και διαφόρων τρογλοειδών. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Πολυδωρόπουλος και ο κ. Νικόλαος Βασιλειάδης, Γεωλόγοι – Σπηλαιολόγοι του Α.Π.Θ. και οι δυο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά όλους τους εισηγητές για την τιμή που μας κάνουν να συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση και τόνισε ότι η Αλμωπία έχει πολλές δυνατότητες και έχει πολλούς κρυμμένους «θησαυρούς» που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε. Ο κ. Χατζηγιαννίδης αναφέρθηκε στη συμβολή της κ. Ευαγγελία Τσουκαλά σε σχέση με τα ευρήματα της περιοχής μας, για τα οποία εργάστηκε σκληρά η ίδια και η ομάδα της. Τέλος, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αλμωπίας, καλώντας όλο τον κόσμο να το επισκεφτεί.

Ακολούθησε ξενάγηση στα Λουτρά.
 
 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *