Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Σηφάκης: Η Πέλλα μπήκε στο προσκήνιο - Επισιτιστική στο ροδάκινο- Συμφωνία με Ημαθία για τις κατανομές ποσοτήτων - Διεκδίκηση από την ΕΕ στρεμματικής ενίσχυσης

Γιάννης Σηφάκης : Η Πέλλα μπήκε για τα καλά στο προσκήνιο – Επισιτιστική στο ροδάκινο – Διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μεγαλύτερων ποσοτήτων επισιτιστικής

Συμφωνία ΟΠ και συνεταιρισμών Πέλλας ( μέσω του ΣΕΑΣ) και ΟΠ Ημαθίας για την κατανομή των ποσοτήτων δωρεάν διάθεσης ροδακίνων σε ευπαθείς ομάδες αντί του Ρώσικου εμπάργκο για πρώτη φορά από την εκκίνηση της επισιτιστικής πριν 3 χρόνια. Συγκεκριμένες ποσότητες θα οδηγηθούν στην επισιτιστική από την Πέλλα.

Ετοιμάστηκε ο φάκελος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ειδικό πρόγραμμα για τα ροδάκινα για να δοθεί στρεμματική ενίσχυση στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδακίνων.

Το Υπουργείο ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γενναία αύξηση των ποσοτήτων επισιτιστικής για το ροδάκινο.

Ξεκίνησε δυναμικά η δωρεάν διάθεση ροδακίνων σε ευπαθείς ομάδες στην Πέλλα. Ήδη 500 τόνοι ροδακίνων από την Πέλλα έχουν διατεθεί στην επισιτιστική και ετοιμάζονται οι επόμενες αποστολές.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου η σύσκεψη Πέλλας – Ημαθίας με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να ξεκινήσει το πρόγραμμα για το 2017.

Οι αγρότες ζητούν ποσότητες επισιτιστικής από τους 2000 τόνους που μπορεί να διαθέσει το Υπουργείο με απόφαση τους να διατεθούν στο ροδάκινο.

Ο βουλευτής που ξεκίνησε πέρσι την προσπάθεια οργάνωσης των αγροτών της Πέλλας για να μπουν στα προγράμματα ( με πρώτο το πρόγραμμα επισιτιστικής λόγω του εμπάργκο) παρακολουθεί πολύ στενά σε πολύ καλή συνεργασία με όλες τις ΟΠ της Πέλλας την προώθηση του προγράμματος και την πορεία του φακέλου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *