Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα δώσει νέα πνοή στην πόλη της Αριδαίας

Ο λόγος για την αναβάθμιση των υποδομών του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην περιοχή κοντά στο Δασάκι και η δημιουργία παιδικής χαράς, με στόχο την εκπαιδευτική αξιοποίησή του από τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας και παράλληλα τη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής που θα αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, η μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση παιδικών χαρών με πρότυπα πολυπαιχνίδια, υπαίθρια σκακιέρα με γιγάντια πιόνια και γιγάντιο παιχνίδι τρίλιζα «ΣΚΟΡ 4», πολύπλευρες δραστηριότητες που οξύνουν το πνεύμα των παιδιών, βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και καθιερώνουν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και ως χώρο ψυχαγωγίας. Θα τοποθετηθούν καθιστικά, κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, διακοσμητικά φωτιστικά εναρμονισμένα με το περιβάλλον, θα διαμορφωθεί μικροκλίμα με τη φύτευση στον περιβάλλοντα χώρο αειθαλών, δέντρων και θάμνων, κάνοντας αυτόν ελκυστικό και για τους γονείς των παιδιών που θα προτιμούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για τις ελεύθερες ώρες των παιδιών τους μετατρέποντας το σε έναν οργανισμό με έντονη κοινωνική δράση.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος επισκέφθηκε τον χώρο των εργασιών και ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία τους, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ήρθε η ώρα αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί και να δώσει νέες δυνατότητες στους κατοίκους της πόλης μας και κυρίως στους μικρούς μας φίλους που θα εντυπωσιαστούν από την ποικιλία παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που θα συναντούν εκεί και ταυτόχρονα τα σχολεία της περιοχής μας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το Πάρκο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας που αφορά στην κυκλοφοριακή αγωγή, μέσα σε έναν χώρο ψυχαγωγίας και παιχνιδιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *