Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Σε πολύ χαμηλές τιμές εξάγονται τα ροδάκινα

Σε πολύ χαμηλές τιμές εξάγονται τα ροδάκινα. Τι προτείνει ο σύνδεσμος εξαγωγέων Incofruit


Συνεχίστηκαν με αυξανόμενους ρυθμούς οι εξαγωγές κερασιών και καρπουζιών, ενώ με μικρούς των βερίκοκων και ροδάκινων. 

Δυστυχώς η ζήτηση των βερίκοκων και ροδάκινων είναι υποτονική και δεν μπορεί να απορροφήσει τις προσφερόμενες ποσότητες της αυξημένης φετινής παραγωγής. Η ανισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης είναι τέτοια που, οι διαμορφούμενες μέχρι στιγμής τιμές στις αγορές είναι εξαιρετικά χαμηλές. Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν συνέβαλαν στην μεγάλη παραγωγή πυρηνόκαρπων προϊόντων (ροδάκινων, βερίκοκων και νεκταρινιών) στην χώρα μας, αλλά και στις άλλες ομοιοπαραγωγές χώρες και η συγκομιδή είναι με καλής ποιότητας προϊόντων.
Ωστόσο, ο καιρός στις καταναλωτικές αγορές - προορισμούς των εξαγωγών μας ήταν αρνητικός με την έναρξη της εμπορικής περιόδου, γιατί έχει πάρα πολύ κρύο για την κατανάλωση των πυρηνόκαρπων.

Ο σύνδεσμος Εξαγωγέων Incofruit, πιστεύει ότι πρέπει εγκαίρως να δημοσιευθεί ο αναμενόμενος Κανονισμός για παράταση των έκτακτων μέτρων για απόσυρση προς δωρεάν διανομή λόγω του ρωσικού εμπάργκο, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, προκειμένου να αποκατασταθεί μια ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Επισημαίνεται ότι χρειάζεται η έκδοση Υπουργικής απόφασης για την άμεση, από 1/6/2017 ,εφαρμογή του Εκτελεστικού Κανονισμού, 892/2017 για υλοποίηση του κανονισμού 1308/2013 που αυξάνει την αποζημίωση των προς απόσυρση φρούτων και λαχανικών που προορίζονται για δωρεάν διανομή.



Pellaiagi.blogspot.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *