Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Σηφάκης: Να είναι σαφές το πόρισμα της επιτροπής και όσον αφορά τις αιτίες αλλά και τις αποζημιώσεις και τις ποικιλίες που αφορούν οι ζημιές

Ο Γιάννης Σηφάκης προτρέπει την επιστημονική επιτροπή για τις ζημιές από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του Ιουλίου σε ώριμες ποικιλίες ροδακίνων να εκδώσει πόρισμα σαφές όχι μόνο όσον αφορά τις αιτίες των ζημιών (αναμένεται να γίνει δεκτό ότι η ζημιά προέρχεται από τις βροχοπτώσεις) αλλά και αν είναι ζημιές που πρέπει να αποζημιωθούν με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και ποιες ακριβώς ποικιλίες αφορούν καθώς και τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα.

Ο λόγος είναι να αποτραπεί η πιθανότητα να δημιουργηθούν ασάφειες, αμφισημίες και καθυστερήσεις μετά την έκδοση του πορίσματος.

Πέραν της επιστημονικής του αρτιότητας ( που θεωρείται δεδομένη με βάση την σύνθεση της επιτροπής) να είναι καθαρό και κατανοητό από τον οποιονδήποτε τι θα συμβεί όσον αφορά τις αποζημιώσεις.

Το πόρισμα αναμένεται άμεσα μετά την τελευταία – εκτός απροόπτου- συνεδρίαση της 9μελούς επιτροπής που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *