Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης σε συνεδρίαση του ΣΕΑΣ μίλησε για όλα

Ο Γιάννης Σηφάκης σε συνεδρίαση του ΣΕΑΣ μίλησε για όλα

Στην Πέλλα μέσα στον Οκτώβριο, σε εκδήλωση του ΣΕΑΣ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης για το κούρεμα και τις ρυθμίσεις στα αγροτικά δάνεια

Ο βουλευτής μίλησε στους εκπροσώπους των συνεταιρισμών της Πέλλας για:


Την ανάγκη αντιμετώπισης των παθογενειών στον συνεταιριστικό χώρο.


Την προσπάθεια αποφασιστικής λύσης του μεγάλου προβλήματος με τα «στέκια».


Την ανάγκη το «συνεταιριστικό» εργοστάσιο στην Πέλλα να γίνει στην πράξη συνεταιριστικό.


Τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης στο επιτραπέζιο ροδάκινο ( επισιτιστική, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ από τις βροχοπτώσεις, προσπάθεια για έκτακτη οικονομική ενίσχυση με έγκριση από την Κομισιόν) και την ανάγκη ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης του αγρότη για να επιτυγχάνεται καλή τιμή του προϊόντος για το συμπύρηνο ροδάκινο.


Την ανάγκη σαφούς σχεδιασμού από όλους τους εμπλεκόμενους για το μέλλον των αγροτικών προϊόντων της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής και μέσω της ουσιαστικής ενίσχυσης της ποιότητας της παρουσίας των αγροτών στην διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων.


Την ανάγκη σύνδεσης της επιδότησης με την παραγωγή και στις δενδρώδεις καλλιέργειες μέσω της κατάργησης, στην αναθεώρηση της ΚΑΠ, των ιστορικών δικαιωμάτων.


Ενημέρωσε για την επίλυση του προβλήματος με τα μεροκάματα και την ασφάλιση των αλλοδαπών εποχιακών εργατών γης που πλέον θα υπολογίζονται στα έξοδα του αγρότη.


Την προσπάθεια γρήγορης έκδοσης πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ για τις πολλές φετινές ζημιές και στην ανάγκη να επιδιωχθεί για πρώτη φορά η χρηματοδότηση των αγροτών ,με εγγύηση των πορισμάτων, από τις τράπεζες μέχρι να εισπραχθούν από τον ΕΛΓΑ. Θετική η δήλωση του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ για έναρξη εντός του έτους των αποζημιώσεων για ζημιές του 2017.


Ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι ρυθμίσεις και το κούρεμα αγροτικών χρεών συνεταιρισμών και αγροτών.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των προέδρων και εκπροσώπων των συνεταιρισμών της Πέλλας και του βουλευτή για όλα τα παραπάνω θέματα.

Στην συζήτηση προέδρευε ο Νίκος Μηνάς προσωρινός πρόεδρος του ΣΕΑΣ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *