Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Γιάννης Σηφάκης - ροδάκινα και 20% ΕΛΓΑ

Γιάννης Σηφάκης: Να μην ανησυχούν οι αγρότες, οι αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου θα υλοποιηθούν όσον αφορά τις αποζημιώσεις από βροχοπτώσεις στα ροδάκινα.

Το 20% από τον ΕΛΓΑ που απομένει από τις αποζημιώσεις του 2016 θα πληρωθεί ως εξής :

Το 9 % στο τέλος της επόμενης βδομάδας

Το υπόλοιπο 11% ( μετά την έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ από το Υπ. Οικονομικών) που προβλέπεται από τέλος Οκτωβρίου ως τέλος Νοεμβρίου.

Πριν τα Χριστούγεννα ο ΕΛΓΑ θα δώσει περίπου 15 εκατ. πανελλαδικά για αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2017, μέρος εξ αυτών θα είναι αποζημιώσεις και στην Πέλλα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον βουλευτή στα πλαίσια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην Βουλή και τον διαβεβαίωσε ότι η απόφαση του που ανακοινώθηκε στην ΔΕΘ (για την αποδοχή του πορίσματος της επιστημονικής επιτροπής για τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουλίου στα ροδάκινα) θα εφαρμοστεί.

Θα ασχοληθεί με αυτό από την επόμενη βδομάδα, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πληρωμή των αγροτών μέσα σε δύο το πολύ μήνες για τα ευπαθή προϊόντα ( οπωροκηπευτικά, γάλα, κρέας, κλπ) που ψηφίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Τις ίδιες μέρες θα ασχοληθεί με τους νέους αγρότες ( επιλαχόντες κλπ)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *