Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ένταξη έργου αντιπλημμυρικής προστασίας Εδεσσαίου ποταμού

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη της Έδεσσας αποτελεί η «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (ποταμός Εδεσσαίος)», που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και αντικατάσταση της κοίτης του ποταμού Εδεσσαίου, από τη γέφυρα στην προέκταση της οδού Δημ. Πετρίτση και μέχρι το πέρας του ποταμού στην περιοχή των Καταρρακτών. Στην περιοχή αυτή παρατηρήθηκαν φαινόμενα διάβρωσης και καθιζήσεις των παραποτάμιων οδών. Με το έργο, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.900.000 €, αποκαθίστανται τα φαινόμενα αυτά και παρέχεται προστασία στην παραποτάμια περιοχή και τις γύρω οδούς και ιδιοκτησίες. 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε για το έργο τα εξής :

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για την πόλη της Έδεσσας, που θωρακίζει τις υποδομές και τις ιδιοκτησίες στην παραποτάμια περιοχή. Εκτός βέβαια από την προστασία η παρέμβαση θα παρέχει και αισθητική βελτίωση στο χώρο, μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο εάν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η πόλη της Έδεσσας έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθηνά Αηδονά για την προτεραιότητα που έδωσαν σε αυτό το έργο, καθώς και τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Πέλλας που πίστεψαν στην αναγκαιότητα του έργου και εργάστηκαν άοκνα για την ένταξη του. Εύχομαι η συνεργασία μας να οδηγεί πάντα στο βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, όπως συνέβη με την αντιπλημμυρική προστασία του Εδεσσαίου ποταμού».
 
 
 
απο το meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *