Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μενέλαο Λουντέμη... στην Αθήνα!

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017, ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΛΚΥΩΝΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

(Ιουλιανού 42-46, στάση ΗΣΑΠ πλατεία Βικτώριας)

Ο Μενέλαος Λουντέμης της καρδιάς μας

-Προβολή ταινίας του Μάνου Ζαχαρία βασισμένη σε διήγημα του Μενέλαου Λουντέμη

-Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Δαμασκηνού «Τα πλοία άραξαν στην όχθη της καρδιάς μας. Ένα δοκίμιο-μελέτη για τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς.

-Αφήγηση αποσπασμάτων από έργα του Μ. Λουντέμη και μουσική απόδοση μελοποιημένων ποιημάτων του


Η Αλκυονίδα New Star Art Cinema και οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου του 2017 σας προσκαλούν στην εκδήλωση: «Ο Μενέλαος Λουντέμης της καρδιάς μας. Μια λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Αλκυονίδα και θ’ αρχίσει στις 8:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Πρωινό δρομολόγιο» του Μάνου Ζαχαρία, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Μ. Λουντέμη.
  • Συζήτηση για τον Μενέλαο Λουντέμη, με αφορμή το βιβλίο του Δημήτρη Δαμασκηνού «Τα πλοία άραξαν στην όχθη της καρδιάς μας. Ένα δοκίμιο-μελέτη για τη ζωή και το έργο του Μενέλαου Λουντέμη».
  • Θα μιλήσουν οι: Κώστας Κρεμμύδας, συγγραφέας, υπεύθυνος της σύνταξης του περιοδικού «Μανδραγόρας» και των ομώνυμων εκδόσεων. Γιώργος Δουατζής, συγγραφέας, υπεύθυνος των εκδόσεων «Στίξις», και Δημήτρης Δαμασκηνός, συγγραφέας του βιβλίου, φιλόλογος-ιστορικός. Συντονίζει ο συγγραφέας Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των «Εκδόσεων Ραδάμανθυς».
  • Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Anca Chisalita, μορφωτική ακόλουθος της πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα.
  • Ηθοποιοί διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο του Μενέλαου Λουντέμη.
  • Ο Νίκος Θεοδωράκης με την κιθάρα του ερμηνεύει μελοποιημένα ποιήματά του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *